Ove godine grade se četiri školske sale

U Zrenjaninu je juče boravio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić. On je, tokom razgovora s načelnicom Srednjobanatskog upravnog okruga Tanjom Dulović, istakao da je u prošloj godini Pokrajina za sportske objekte u Zrenjaninu izdvojila 20 miliona dinara, od kojih je najviše uloženo u izgradnju hale sportova. Istaknuto je da će ove godine prioritet u imati školski objekti, fiskulturne sale i otvoreni sportski tereni, čija će se gradnja realizovati uz značajnu podršku Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Dulić je rekao da će biti završena gradnja nove hale sportova, a biće obezbeđeno i oko 40 miliona dinara za sanaciju pokrivenog bazena.
 
Već tokom ove godine u Zrenjaninu će početi izgradnja četiri školske sale, za koje su finansijska sredstva obezbeđena tokom prošle godine. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov, koji je prisustvovao jučerašnjem razgovoru, podsetio je da se radi o salama u osnovnim školama u Lukićevu, Mužlji i Mihajlovu, kao i o zajedničkoj sali za Dom učenika "Angelina Kojić – Gina" i OŠ "Sonja Marinković". Stankov je rekao i da bi do 2010. godine sale trebalo da dobiju i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i škola u Aradcu, dok su za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ "Vuk Karadžić", čije je korišćenje zbog dotrajalosti zabranila nadležna inspekcija, potrebna veća ulaganja, jer je objekat i pod spomeničkom zaštitom.
 
 
Modest Dulić je, u ime sekretarijata, poklonio lopte učenicima osnovnih škola "Đura Jakšić" i "Dositej Obradović". Takođe, posetio je i kuglaški klub "Kristal" i obišao halu sportova u izgradnji.