Ambasador Kanade Džon Morison u Zrenjaninu

U Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" sinoć je održana promocija knjige "Pod svodom vremena" kanadske književnice Elen Dorion. Sa više od dvadeset izdatih knjiga u Kvebeku, Francuskoj i Belgiji, i prevedenih na dvanaest svetskih jezika, Dorion (1958.) spada u vrh savremene kanadske književnosti. Zrenjaninska biblioteka, izdavanjem eseja "Pod svodom vremena", doprinela je upoznavanju ove književnice, a sinoćnoj promociji, osim autorke i prevodioca, prisustvovao je i Njegova ekselencija, ambasador Kanade u Srbiji Džon Morison. 
 
Ambasador Morison prethodno je obišao centar Zrenjanina i njegove znamenitosti – Gradsku kuću, Narodno pozorište, Hram Svetog Arhangela Mihaila, posetio je Sud, a u Plavom salonu Gradske kuće primio ga je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić.
 
 
Ocenjujući posetu Zrenjaninu sadržajnom, Njegova Ekselencija posebno je pomenuo realizaciju projekta kojim kanadska vlada pomaže reformu pravosuđa u Srbiji, a u projekat su uključeni i zaposleni u Okružnom i Opštinskom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.
 - Radi se o projektu koji ima za cilj poboljšanje efikasnosti i transparentnosti rada sudova, a konkretizovan je u nabavci i instalaciji kompjuterskog informacionog sistema za praćenje podataka o predmetima. Izveštaji o realizaciji ovog projekta su povoljni. Drugi razlog moje današnje posete jeste književna promocija u zrenjaninskoj biblioteci – rekao je ambasador Morison.
 
 
Zahvaljujući visokom gostu na poseti, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić istakao je da se Kanada nalazi među vodećim demokratskim državama sveta.
 - Upravo ova činjenica ide u prilog edukaciji naših sudija i tužilaca, koji će, u saradnji s kanadskim kolegama, imati priliku da unaprede svoja znanja. Razgovarali smo danas i o privrednim temama i mogućnostima saradnje na tom planu i mislim da smo ambasadoru bili dobri domaćini, istakao je Goran Kaurić.