Dr Mileta Mihajlov kandidat za gradonačelnika

Direktor Opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović" u Zrenjaninu dr Mileta Mihajlov kandidat je za novog gradonačelnika Zrenjanina, umesto Gorana Kneževića koji se od 1. oktobra 2008. godine nalazi u pritvoru – saopšteno je danas na konferenciji za novinare Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu. 
 
 
Mihajlov je bio u opciji za izbor gradonačelnika još pre nekoliko meseci, a sada je među zrenjaninskim demokratama konačno prevladao stav da je situacija u kojoj je grad bez čelnog čoveka punih šest meseci neodrživa. Demokratska stranka i dalje ostaje pri stavu da eventualna krivica gradonačelnika Kneževića tek treba da bude dokazana. Dr Mihajlov biće kandidat za novog gradonačelnika u slučaju da protiv Gorana Kneževića 1. aprila bude podignuta optužnica. U protivnom, Knežević će ostati na ovoj funkciji.
 
Demokratska stranka svoj predlog će ponuditi koalicionim partnerima, a s obzirom da su oni još ranije prepustili izbor pojedinačno najbrojnijoj stranci u većinskom delu lokalnog parlamenta, za očekivati je da će Skupština grada na sednici najavljenoj za početak narednog meseca i verifikovati izbor novog gradonačelnika, pod uslovima saopštenim na današnjoj konferenciji za novinare zrenjaninskih demokrata.