Sonja Stolić iz "Zvezde" u "Proleter"!

Sonja Stolić, reprezentativka Srbije u atletici i dosadašnja članica AK "Crvena Zvezda", predstavljena je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kao novi član atletskog kluba "Proleter" iz Zrenjanina. 
 
 
 
Osmostruka prvakinja Balkana u krosu i trenutno jedna od naših najuspešnijih atletičarki u trčanju na dugim stazama, Sonja Stolić, karijeru će nastaviti, i po svemu sudeći, završiti u Zrenjaninu, čime je AK "Proleter" dobio veliko pojačanje. O tome su juče govorili predstavnici AK  "Proleter", Sportskog saveza Grada Zrenjanina i lokalne samouprave. 
 
Članica UO kluba sa Begeja, Mira Grujić, rekla je da je prevladalo uverenje da će Stolićevoj u Zrenjaninu biti najbolje tokom naredne dve-tri godine, koliko će još aktivno da trči. Grujićeva je iznela očekivanja da će Sonja Stolić u predstojećem periodu postići još bolje rezultate.
 
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić rekao je da ovdašnji atletski klub ima dugu tradiciju, tokom koje je iznedrio veliki broj kvalitetnih takmičara. 
- Sada nam se ukazala šansa da se jedan vrhunski sportista takmiči i reprezentuje naš grad. U tu svrhu obezbedili smo namenska finansijska sredstva, koja će Stolićevoj omogućiti kvalitetne pripreme i sticanje takmičarske forme – istakao je Kaurić. 
 
 
Sonja Stolić skromno je izjavila da očekuje dobru saradnju s predstavnicima kluba, koja bi trebalo da rezultuje i sportskim dostignućima.
- Nadam se da ću pomoći gradu da dobije atletsku stazu i samim tim iznedri nove dobre atletičarke – rekla je nova članica atletskog kluba "Proleter" Sonja Stolić.