Muzički festival "Soundlovers" u Zrenjaninu 13. juna

Zrenjanin će 13. juna biti domaćin prvog muzičkog festivala "Soundlovers", koji će, u prostoru nekadašnje Kino-bašte, okupiti najzvučnija imena domaće DJ scene, a centralno ime manifestacije biće nemački producent i DJ Kurd Maverik, čija produkcija ima svetsku reputaciju  - saopšteno je na prvoj konferenciji za novinare upriličenoj povodom ove manifestacije. Javnosti su se, po prvi put, obratili organizatori festivala - direktor Đorđe Grujić, PR Jasmina Krecul i dizajner veb-sajta i vizuelnog identiteta festivala Jovana Gašpar.
 
 
Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Zrenjanin Aleksandar Marton, koji je, u ime lokalne samouprave, podržao organizaciju festivala. On je rekao da sve dobre ideje koje mladi Zrenjanina realizuju moraju dobiti podršku gradske vlasti.
- Ovakve, i slične, manifestacije najbolji su način da se naš grad predstavi u pozitivnom svetlu i dokaže da u njemu žive kreativni mladi ljudi, da je to sredina u kojoj vredi ostajati, živeti i organizovati ovakve festivale. Siguran sam da će održavanje ove manifestacije pokrenuti stvaranje novog pozitivnog "imidža" Zrenjanina – istakao je, između ostalog, Aleksandar Marton i prisetio se ne tako davnog perioda tokom kog se Zrenjanin nalazio među vodećim centrima bivše Jugoslavije, u obalsti privrede, kulture, sporta.
 
Kako navode organizatori, koji su svi naši sugrađani, osnovna zamisao je da se Zrenjanin u narednom periodu pozicionira i na umetničkoj, tj. muzičkoj, mapi Srbije. Oni smatraju da se naša sredina polako - ali sigurno, približava grupi razvijenih lokalnih zajednica i da je nephodno dodatno poraditi na imidžu Zrenjanina, razbiti sve predrasude o manjim gradovima i ugostiti sve ljubitelje dobrog zvuka organizovanjem muzičke manifestacije o kojoj će se govoriti u svim nacionalnim, pokrajinskim, i naravno, lokalnim medijima.
 
 
"Svetska žurka pod otvorenim nebom za 3000 ljudi", kako se ovaj festival najavljuje, okupiće, osim pomenutog Kurda Maverika i tri najpoznatija imena srpske DJ scene: DJ’s Mirko and Meex (Ultimate Grooves DJ’s Beograd) i DJ Groover (Novi Sad). Organizatori ističu da je ovo prva muzička manifestacija u Zrenjaninu koja se može pohvaliti inostranim imenom koje puni svetske klubove i festivale i prenose informaciju da će Kurd Maverik samo nedelju dana nakon zrenjaninskog festivala nastupati u čuvenom španskom mondenskom letovalištu Ibici…
 
U svrhu promovisanja festivala "Soundlovers" urađena je i internet-prezentacija na čijim se stranicama mogu dobiti sve informacije o festivalu i rezervisati ulaznice. Adresa sajta je www.soundlove.rs