Reagovanje rukovodstva kompanije "Fulgar East"

Pod naslovom "Zloupotreba imena prevršila meru" regionalni nedeljnik "Zrenjanin" u broju od 27. marta prenosi reagovanje rukovodstva kompanije "Fulgar East", a povodom aktuelnih događanja u Zrenjaninu. 
 
Nezadovoljno pisanjem pojedinih informativnih kuća, rukovodstvo "Fulgar Ista" ("Fulgar East"), smatra da je prevršena mera zloupotrebe imena njihove fabrike u kontekstu navodnog "davanja mita i saučesništva u nelegalnim radnjama" - sumnje koja se odnosi na uhapšene za organizovani kriminal.
 
"Neprimereno nas je stavljati u isti koš sa onima koji su se eventualno oglušili o zakone Republike Srbije, zbog čega ovim putem i reagujemo. Želimo, na ovaj način, da se obratimo javnosti i stanemo u odbranu ugleda i imena naše kompanije koja ima dugu tradiciju postojanja i poslovanja u Italiji što smo želeli, dolaskom u Zrenjanin, da realizujemo i nastavimo i ovde, u Banatu. Nakon dve i po godine boravka u ovom gradu osećamo se delom njegovog privrednog miljea. Verujemo da je u ovim teškim vremenima naša uloga itekako važna,  pa nas činjenica, da sedamdeset porodica, uslovno, zavisi od poslovnog uspeha naše kompanije, obavezuje da reagujemo na ovaj način.
 
"Fulgar Ist" je došao u Zrenjanin  po preporuci SIEP-e (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije - prim. aut.) i uložio u objekte, postrojenja i ljudske resurse, što je pokazatelj ozbiljnosti pristupa radu i odluke da se naša kompanija razvija u pravom smeru.  Pominjanje imena naše kompanije u medijima, na način koji negativno utiče na našu poslovnu politiku, nećemo tolerisati i reagovaćemo pravovremeno i na adekvatan način - u skladu sa zakonom.
 
Unapred se zahvaljujemo svima koji su shvatili ozbiljnost položaja investitora u našem gradu, Vojvodini i Srbiji uopšte i podržavaju sve investitore koji poštuju i rade u skladu s zakonima." - kaže se u saopštenju rukovodstva kompanije "Fulgar Ist".
 
 
Podsećanja radi, italijanski "Fulgar" jedan je od najvećih investitora u Zrenjaninu, i u industrijskoj zoni "Elemir" podigao je najsavremenije pogone za proizvodnju sintetičkih – mikrofiber vlakana za potrebe tekstilne industrije. U investiciju je do sada uložio oko 8,5 miliona evra i zaposlio oko sedamdeset radnika. Pogone ove fabrike, između ostalih, posetili su i predsednik Republike Srbije Boris Tadić i ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić...