Pokrajinski sekretar prof. dr Dragoslav Petrović posetio Zrenjanin

U petak je u Zrenjaninu boravio pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović. On je ovom prilikom razgovarao s gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim, a posetio je i pogone fabrike lekova "Jugoremedija".  
 

Na konferenciji za novinare Petrović je rekao da će Pokrajina obezbediti dodatna sredstva neophodna za završetak hale sportova u Zrenjaninu, kako bi ona bila spremna za početak Univerzijade, čiji će deo takmičenja biti realizovan u našem gradu.
 - Od 33 projekta, koliko je ukupno na području grada Zrenjanina odobrio Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za 15 je utvrđena dinamika daljeg finansiranja, a pet će biti završeno do kraja godine, dok će ostali sačekati iduću godinu. Razlog za ovakvo investiciono usporavanje jeste recesija, zbog čega je nužan i rebalans vojvođanskog budžeta – istakao je Petrović i dodao da će za završetak nove zgrade Srednje medicinske škole Fond izdvojiti 80 miliona dinara, a 18 će morati da obezbedi Grad Zrenjanin.
 

Kad je reč o nastavaku gradnje nove bolnice u Zrenjaninu, Petrović je naveo da će u decembru uslediti napori da se sredstva obezbede za iduću godinu. S obzirom da samodoprinos građana, peti po redu, ističe tokom ovog meseca i da se više ne može raspisivati, završetak ove velike investicije neizvestan bez nečije pomoći.
 

Prilikom posete "Jugoremediji", pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj podržao je napore rukovodstva ove fabrike da do kraja leta obezbedi uslove za sertifikovanje proizvodnje, a obećao je i pomoć pokrajine u osavremenjivanju tehnološkog proizvodnog procesa već u naredna dva meseca. Na taj način će se, uz ulaganja privatnog kapitala, "Jugoremedija" osposobiti za osvajanje proizvodnje nekih novih medikamenata za izvoz na rusko tržište.