Zaštita životne sredine i na stranicama ovog sajta

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Odsek Gradske uprave za zaštitu životne sredine i zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda najavljuje aktivno prisustvo na internet-prezentaciji Grada Zrenjanina, otvaranjem stranica na kojima će se pratiti sve aktivnosti iz ove značajne oblasti. Stranice će uređivati zaposleni u ovom Odseku, a link ka njima vodi preko menija "Gradska vlast/Zaštita životne sredine", ili direktno sa glavne stranice, iz menija "Izdvajamo iz sadržaja".
 
Tehnički će se stranice još dorađivati, ali ono što je značajno za posetioce sajta i sve zainteresovane za oblast zaštite životne sredine, podaci će se redovno ažurirati. Tako će na stranici "Monitoring" biti dostupni svi izveštaji koji se prikupljaju na osnovu sklopljenih ugovora, a radi se o komunalnoj buci, kvalitetu vazduha, površinskim vodama, kupalištima i aeropolenu. U okviru procene uticaja na životnu sredinu, svi zainteresovani imaju uvid u obaveštenja o podnetim zahtevima, kao i donetim rešenjima. Na stranici "Javna knjiga", biće upisivani predmeti uticaja na životnu sredinu i faze rešavanja i učešća javnosti do donošenja rešenja o davanju saglasnosti na studiju. 
 
Tu su i informacije o suzbijanju komaraca, krpelja i ambrozije, o programima i projektima iz oblasti zaštite životne sredine, kao i različita obaveštenja i aktuelnosti. Ponuđeni linkovi vode ka srodnim institucijama na višim nivoima vlasti, a omogućen je i kontakt posetilaca sajta sa Odsekom za zaštitu životne sredine i zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda, putem e-mail-a.
 
Kao najvažnije zadatke ovog internet-predstavljanja, njegovi urednici navode:
 -  pružanje informacija javnosti o aktivnostima Gradske uprave, nadležnih odeljenja i odseka na zaštiti životne sredine, u skladu sa načelom transparentnosti rada Gradske uprave;
 - omogućavanje aktivnog učešća zainteresovanih lica i javnosti na rešavanju pitanja i problema vezanih za ovu oblast;
 - uticanje na na svest građana o potrebi zaštite i unapređenja kvaliteta sredine u kojoj žive;
 - omogućavanje građanima da dobiju odgovore na pitanja vezana za ovu oblast.