Košarkašice SAD i Poljske otvorile novu halu sportova

Košarkašice Sjedinjenih Američkih Država i Poljske odigrale su u nedelju uveče prvu utakmicu u novoj zrenjaninskoj hali sportova, a u okviru četvrtfinala ženskog košarkaškog turnira 25. Univerzijade u Beogradu. U sjajnom sportskom ambijentu, pred oko 2000 gledalaca, Amerikanke su bile bolje i pobedile rezulatom 75:67. Utakmica je obilovala kvalitetnim akcijama i efektnim koševima, u čemu su se posebno isticale tamnopute američke košarkašice. Poljakinje su držale "priključak" do samog kraja utakmice, kada je presudio kvalitet svetske košarkaške velesile. Srdačno pozdravljene od zrenjaninske publike nakon meča, Amerikanke i Poljakinje teren su prepustile Britankama i Čehinjama, u drugom četvrtfinalnom meču ženskog košarkaškog turnira. U takođe kvalitetnoj utakmici, Čehinje su, tek u produžetku, za nijansu bile bolje i slavile rezultatom 89:83. 
 
 
      
 
Organizacija obe utakmice bila je besprekorna, a znatiželjni posetioci iskoristili su priliku za obilazak svakog kutka novog gradskog sportskog hrama. U danu sa spoljašnjom temperaturom višom od 30 stepeni, boravak u klimatizovanoj hali bio je izuzetno prijatan. Druga utakmica donela je i prvu probu kompletne rasvete, kako na terenu, tako i u prostorima hale namenjenim publici. I ovaj segment funkcionisao je besprekorno, tako da se, nakon ove "premijere" može reći da grad, konačno, s ponosom može da ugosti sve vrhunske sportiste iz zemlje i inostranstva. Naredni će, ponovo, biti košarkaši. U okviru muškog turnira Univerzijade, u četvrtak. 9. jula, biće odigrane dve utakmice, s početkom u 15 časova. Potom će se u hali takmičiti rvači grčko-rimskim stilom, u okviru Evropskog kadetskog prvenstva, od 21-26. jula. 
 
      
 
"Sevali" su u nedelju uveče blicevi fotoaparata, snimale brojne kamere, a posebnu pažnju, naročito mlađeg dela publike, izazivale su američke košarkašice, koje su se, nakon utakmice, ljubazno odazivale pozivima za zajedničko fotografisanje. 
 
Premijernoj utakmici u novoj hali sportova prisustvovali su i brojni funkcioneri lokalne samouprave, gradonačelnik Mileta Mihajlov, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić, pomoćnici gradonačelnika Predrag Stankov i Imre Fazekaš, kao i pomoćnik ministra omladine i sporta Vojislav Tabački.