"Otkupna cena pšenice bi trebalo da bude oko 15 dinara za kilogram"

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, u današnjem saopštenju za javnost, smatra da bi otkupna cena pšenice trebalo da bude oko 15 dinara za kilogram bez PDV-a, a ne 12, koliko je ponuđeno ratarima. 
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina ističe da  troškovi proizvodnje pšenice iznose 13 dinara po kilogramu. Aleksandar Marton smatra da bi cena pšenice morala da bude oko 15 dinara za kilogram, kako bi se zaštitila poljoprivredna gazdinstva u godini ekonomske krize. U Saopštenju za javnost, čelnik zrenjaninskog parlamenta kaže i da se računica o ceni pšenice  odnosi na prosečna ulaganja proizvođača i da je problem što je poljoprivrednicima ponuđena cena od 12 dinara bez PDV-a, što znači da će na svakom kilogramu izgubiti minimum jedan dinar. 
"Vlada Republike Srbije morala bi da povede više računa o interesima poljoprivrednika u ovoj državi i da ta zaštita obuhvati i intervenciju iz robnih rezervi. Poljoprivrednici Zrenjanina, Vojvodine i cele Srbije dugo su čuvali socijalni mir ove države i  došlo je vreme da i država povede računa o njima", saopštava Aleksandar Marton.
 
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je uputio i telegram Sportskom savezu Grada Zrenjanina, povodom uspeha sportista iz našeg grada – plivača i rvača – na  XVI Mediteranskim igrama, koje se održavaju u italijanskom gradu Peskari. 
"U ime Skupštine grada Zrenjanina i svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke našim plivačkim reprezentativcima Ivanu Lenđeru, Miroslavi Najdanovski i Čabi Silađiju, kao i rvaču Kristijanu Frisu, na osvojenim medaljama i dostojnom reprezentovanju svoje zemlje i  grada Zrenjanina na XVI Mediteranskim igrama", kaže se u telegramu. 
 
Plivač Ivan Lenđer osvojio je dva odličja na Mediteranskim igrama – zlato u trci na 100 metara slobodnim stilom i srebro na 50 m leptir, Najdanovska je pobedila u trci na 100 metara slobodnim stilom, dok je Silađi osvojio srebrnu medalju u plivanju prsnim stilom na stazi od 100 metara. Kristijan Fris osvojio je zlatnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom pobedama u kategoriji do 55 kilograma.