Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton razgovarao s generalnim sekretarom IDS

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton razgovarao je u Puli s generalnim sekretarom Istarskog demokratskog saveza (IDS) i većnikom u Skupštini Istarske županije Tedijem Kjavalonom (Tedi Chiavalon). Marton je u Puli boravio na poziv IDS.
 
Ovaj razgovor u Puli predstavljao je nastavak saradnje koju već tradicionalno ostvaruju regioni Vojvodine i Istre, a u poslednje vreme i Grad Zrenjanin s pojedinim gradovima u Istri. 
 
Tedi Kjavalon predvodio je delegaciju IDS, koja je sredinom novembra prošle godine posetila Zrenjanin. Stranka sa sedištem u Puli najznačajnija je i najuticajnija regionalna politička partija u Hrvatskoj i dugi niz godina je na vlasti u Istri, jednom od najrazvijenijih regiona našeg suseda. 
 
Osim razgovora o mogućnostima proširenja saradnje između Zrenjanina i Istre u narednom periodu, Marton i Kjavalon su se u Puli dogovorili o predstavljanju turističkih i drugih potencijala grada Vodnjana u Zrenjaninu. Takođe, kako je Istarska regija i članica Asocijacije evropskih regija i ima svoju kancelariju u sedištu EU u Briselu, razgovarano je i o mogućnostima da predstavnici Istre, s obzirom na dobru saradnju s pojedinim gradovima Vojvodine, uključujući i Novi Sad i Zrenjanin, zastupaju i neke zajedničke interese, u cilju približavanja oba regiona, kao i država Hrvatske i Srbije, Evropskoj uniji.