U Zrenjaninu konstituisan Građanski parlament

U svečanoj sali Gradske kuće, u ponedeljak, 31. avgusta, konstitusian je i počeo s radom "Građanski parlament 023". U pitanju je projekat lokalne nevladine organizacije "Fondacija FEDRA", čiji je autor novinar Dragan Stajić.
 
 
"Građanski parlament 023" je podržan od strane predsednika Skupštine grada Zrenjanina, kao i od većine šefova poslaničkih grupa. Svojevrsna radionica debatnog karaktera, čiji se stavovi prezentiraju lokalnom parlamentu i javnosti, ima za cilj zastupanje građana pred lokalnom samoupravom. Učesnici u radu "Građanskog parlamenta 023" najviše će se baviti ljudskim pravima, razvojem lokalne zajednice, ali i slučajevima pojedinh sugrađana koji nisu u mogućnosti da reše svoje probleme. 
 
 
 
Na konstitutivnoj sednici "Građanskog parlamenta 023" (GP 023) projekat su pozdravili predsednik gradske Skupštine Aleksandar Marton, i njegov zamenik Predrag Jeremić. Svoje pristupanje GP 023, tokom sednice je obrazložilo i potpisom potvrdilo 18 građana koji su lokalnoj javnosti poznati zbog svojih prethodnih aktivnosti u cilju jačanja građanskog društva: Božidar Vorgić, Milena Prstojević, Roni Beraha, Rastko Stefanović, Ilona Balaž, Radmila Radojković, Vladimir Đurić, Milica Damjanović Tomin, Andraš Šipoš, Smiljana Tucakov, Predrag Perkić, Branislav Jovanov, Ivan Danikov, Boris Milankov, Bosiljka Božić, Dalibor Bubnjević, Zoran Šipka i Miroslav Tubić. Spisak članova GP 023 ovim je tek započet pošto je konstatovano interesovanje među građanima, naročito mlađim, da se uključe u ovaj projekat. 
 
 
Sednice GP 023 održavaće se svakog drugog ponedeljka, a predsedavajući se bira po rotacionom principu. Konstitutivnoj je predsedavao Božidar Vorgić, direktor Narodnog muzeja u Zrenjaninu.