"Banka hrane" - za zrenjaninske beskućnike

U zrenjaninskom "Supermarketu 023" kompanije "Univerexport" juče je organizovana prva ovogodišnja akcija prikupljanja trajnih prehrambenih proizvoda "Banka hrane – puno srce". Cilj ove akcije, organizovane od strane udruženja građana "Vojvođanska inicijativa", a u saradnji s Gradom Zrenjaninom, ovoga puta je bio prikupljanje namirnica za zrenjaninske beskućnike.   
 
 
 
Akciju su podržali i u njoj, svojim ličnim prilozima, učestvovali predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i njegov zamenik Predrag Jeremić, dok su promoteri bili učenici Đačkog parlamenta Zrenjaninske gimnazije. 
 
 
Aleksandar Marton rekao je ovom prilikom da lokalna samouprava podržava ovakve i slične akcije i da mu je drago što su se u nju uključili i predstavnici Đačkog parlamenta. On je pozdravio ovakav vid humanizma i pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu da to i učine, jer će njihova skromna pomoć mnogo značiti onima koji nemaju ni malo. 
 
 
Predrag Jeremić je podsetio da grad, kroz različite aktivnosti, preuzima svoj deo odgovornosti u oblasti socijalne politike, a da su ovakve akcije prilika da se pokaže da deo brige za najugroženije sugrađane treba da preuzmu i drugi segmenti zajednice.