Održan sastanak sa predstavnicima saveta 14 mesnih zajednica

Juče je u sali Gradskog veća održan sastanak sa predstavnicima saveta 14 mesnih zajednica koje su izrazile spremnost i pokrenule inicijativu za uvođenje mesnih samodoprinosa. Sa predstavnicima MZ su razgovarali Rade Vasiljević, član Gradskog veća, Dragan Stanišić , pokrajinski poslanik i Zoran Prohaska, šef odseka Gradske uprave za rad sa MZ.

 

 


Razgovor je tekao u pravcu mogućih rešenja kao što su: mogućnost zajedničkog nastupa na nivou cele teritorije Grada, projekata i programa utroška sredstava, efikasnije komunikacije MZ i Grada pri sprovođenju referenduma, predloženih stopa opterećenja zarada sa tendencijom smanjenja, mogućih termina sprovođenja referenduma, kao i mnogih drugih važnih pitanja u ovoj oblasti.
 

Zaključak je da je uvođenje samodoprinosa neophodno kako u selima tako i u određenim delovima grada, čime bi se uveliko olakšalo funkcionisanje MZ, kao i ulaganje u određene oblasti od važnosti za sve naše sugrađane. 
 

Po rečima Radeta Vasiljevića, člana Gradskog veća, s konsultacijama će se nastaviti na svim nivoima. On ističe da je zadovoljan razgovorima i rešenošću rukovodstava MZ da unaprede svoje sredine i rade za boljitak i na rešavanju problema svih sugrađana.