Održana prezentacija o svetskom programu u obrazovanju mladih u preduzetništvu, poslovanju i finansijskoj pismenosti

U petak 5. februara u sali Gradskog veća, je održana prezentacija o svetskom programu u obrazovanju mladih u preduzetništvu, poslovanju i finansijskoj pismenosti.  Gradskim većnicima i direktorima zrenjaninskih srednjih škola, prezentaciju su održali predstavnici udruženja “Dostignuća Mladih u Srbiji” (DMuS) . Takođe, od ovog polugodišta , (DMuS)  će početi i sa pilot projektom za osnovne škole, koji se sa velikim uspehom sprovodi u većem delu Evrope.

 

  

 


Dostignuća Mladih u Srbiji (DMuS) je jedna od nacionalnih organizacija u okviru globalne mreže JAW koja je započela sa svojim aktivnostima u Srbiji oktobra, 2002. god.   Od 2005 god. registrovana je kao samostalna ne-profitna, ne-vladina organizacija.

 

 


Junior Achievement Worldwide (JAW) je globalna neprofitna organizacija čiju aktivnost finansiraju poslovna zajednica, razne fondacije i pojedinci. Osnovana je 1919. u SAD i danas je postao globalni program koji se implementira širom sveta, u ovom trenutku u 113 zemalja sa svih kontinenata, obuhvata skoro 9 miliona učenika godišnje. Od ovoga na Evropu se odnosi 38 zemalja (uključujući Srbiju) i 2,9 miliona učenika.
Svrha programa JA je da edukuje i inspiriše mlade ljude da uvažavaju vrednosti slobodnog preduzetništva i da razumeju biznis i privredu. U okviru programa su razvijene jedinstvene obrazovne metode koje se baziraju na partnerstvu domaćih i međunarodnih kompanija i agencija, sa ciljem da se učenicima pomogne da steknu preduzetnička znanja i veštine.