Uspeh plesnih klubova iz Zrenjanina na evropskoj sceni

Članovi plesnog kluba "Stejdž" ("Stage") i gimnastičko-plesnog kluba "Falkon" ("Falcon") iz Zrenjanina osvojili su šest pehara na Evropskom prvenstvu u plesu, održanom u mađarskom gradu Vespremu od 28 - 30. maja ove godine. 
 
Članovi "Stejdža" osvojili su treće mesto u kategoriji OPEN, grupa Junior 2, dok su članovi "Falkona" osvojili pet pehara – Jelena Kovačev dva prva mesta, Zoja Erdeljan jedno prvo, i ekipno, jedno prvo i jedno treće mesto u različitim takmičarskim kategorijama. 
 
 
Ovim povodom, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog saveta zadužen za sport mr Vojislav Matić, pripredili su prijem za članove i rukovodioce klubova "Stejdž" i "Falkon". Nastavljajući lep običaj lokalne samouprave da na ovakav način pozdravi mlade iz našeg grada, uspešne u mnogim oblastima, predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da svako ko osvoji ovakva priznanja u konkurenciji oko 3000 učesnika iz 15 evropskih država zavređuje pažnju, ali i određenu pomoć u narednom periodu.
- Proslava uspeha prilika je i da se porazgovara o problemima u funkcionisanju klubova i mogućnostima za njihovo rešavanje. Mislim da je u ovom slučaju, kao i u većini drugih, najveći problem putovanje na takmičenja, naročito kada se održavaju u inostranstvu. U tom smeru ćemo se založiti, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, da pomognemo mladim sportistima i takmičarima u drugim oblastima – istakao je Marton.  
 
      
 
Član Gradskog veća mr Vojislav Matić rekao je da je upoznat s radom ova dva zrenjaninska kluba i da će se zalagati da im se u narednom periodu pomogne na svaki način, kako bi dobili priliku da svoje umeće demonstriraju i na svetskim prvenstvima. 
 
Interesantno je da su i predsednica kluba "Stejdž" Aleksandra Tot i predsednik kluba "Falkon" Aleksandar Milin rekli da su očekivali i nadali se uspehu, s obzirom da kvalitetno rade i temeljno se pripremaju za takmičenja, ali i poznaju konkurenciju s ranijih takmičenja.