''Možemo svašta kad radi mašta''

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić posetio je prodajni vašar „Možemo svašta kad radi mašta” koji je, u organizaciji Osnovne i srednje škole "9. maj" i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Suncokret", održan u holu Kulturnog centra Zrenjanina.
- Veoma sam iznenađen koliko mašte imaju ova deca, a njihovi radovi su izuzetno lepi. Ovom prilikom pozvao bih sugrađane da potpomognu akcije ove dece, jer sredstva koja budu ostvarili prodajom izloženih predmeta uložiće za kupovinu materijala kako bi mogli dalje da rade – rekao je Kaurić.

 


Snežana Oluški, direktorka škole "9. maj", kaže da su vašari postali tradicija u mnogim školama u Zrenjaninu.
- Ovoga puta i mi smo se odlučili da pokažemo šta možemo. Ovo nije namenski pripremljeno, naša deca svakodnevno na časovima tehničkog obrazovanja, praktičnog rada i u okviru sekcija izrađuju razne predmete. Vrlo često imamo problem sa finansijama i ne možemo da ispratimo sve njihove potrebe. Ovo je skromno, ali se nadam da ćemo i dalje organizovati  vašare i na taj način stvoriti mogućnost našoj deci da rade i ubuduće. Današnji sajam je usrećio decu, vidim to po njihovim licima jer su konačno izašli u javnost i pokazali šta mogu – kazala je Oluški.