Održana 39. sednica Skupštine grada Zrenjanina

Скупштина
Nakon prošlonedeljnog prekida 39. sednice Skupštine grada Zrenjanina, sednica je danas nastavljena i završena nakon dvočasovnog rada. 
 
Odbornici su usvojili predlog rešenja o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Dragana Prekajskog i o potvrđivanju mandata odbornika Vase Jovanova, koji je potom i pročitao tekst svečane obaveze.
 
Usvojeni su i predlozi nekoliko odluka koje su u vezi sa stvaranjem povoljnijeg okruženja za investiranje i dolazak dva strana investitora u naš grad: predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije poslovnog kompleksa austrijske kompanije ''Supernova – MTK BEG 01'', predlog Odluke o pristupanju proširenju ''Slobodne zone Zrenjanin''  i predlog Zaključka o davanju mišljenja o opravdanosti proširenja ''Slobodne zone Zrenjanin'', kao i predlog Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u Industrijskoj zoni ''Jugoistok'' po ceni manjoj od tržišne u korist nemačke kompanije ''Gutta Werke'' doo, Beograd. 
 
Predsednik Anketnog odbora za utvrđivanje trenutnog stanja u fabrici lekova "Jugoremedija" Vladimir Pecikoza pročitao je zaključak donet od strane Anketnog odbora, nakon završetka rada ovog tela. Ovim zaključkom, Anketni odbor utvrđuje da niko nije osporio navode o izazivanju namernog stečaja Fabrike lekova ''Jugoremedija'' AD Zrenjanin, dok Skupština grada poziva poziva sve nadležne državne organe i relevantne subjekte na hitno preduzimanje odgovarajući mera u cilju rešavanja trenutnog stanja u Fabrici lekova ''Jugoremedija'' AD Zrenjanin, kako ne bi došlo do prestanka rada navedene fabrike i gašenja 460 radnih mesta, koji su neophodni za egzistenciju zaposlenih i njihovih porodica. Zaključak je Skupština grada usvojila jednoglasno.
 
Većinom glasova, odbornici su usvojili predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, kao i predlog zaključka o učešću JKP "Gradska toplana" u projektu rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Zrenjaninu.
 
Promenjen je i naziv Ulice Berbersko Bolnica – D u Zrenjaninu u Ulica Arčibalda Rajsa.
 
Na dnevnom redu našla se i tačka koja je uzrokovala prethodni prekid sednice. Većinom glasova prisutnih odbornika, nije usvojen predlog da se formira Anketni odbor koji bi ispitao okolnosti u vezi sa smenom direktorke "Apoteke" Zrenjanin, Edit Hodi Fuks. Za predlog odluke glasao je 21 odbornik, protiv je bilo 13, dok je 26 odbornika bilo uzdržano.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1305/grb_zrenjanin_150px.jpg