Gradonačelnik primio Milana Piperskog

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, priredio je juče prijem za Milana Piperskog, bokserskog asa iz našeg grada, aktuelnog prvaka Balkana i sveslovenskih zemalja, nakon njegovog trijumfa na nedavno održanom meču u Zrenjaninu, protiv Mađara Ferenca Zolda. Prijemu su prisustvovali i predsednik kampa "Balkan boxing" Darko Popivoda, kao i predsednik i član Organizacionog odbora meča u Zrenjaninu, Željko Malušić i Darko Bađok. 
 
     
 
Tokom prijema bilo je reči o samom meču, ali se moglo čuti i šta je sve bilo neophodno učiniti i organizovati da bi sve proteklo u najboljem redu, u uslovima vanredne situacije u gradu i velikih snežnih padavina. Svoj doprinos dale su ne samo javne gradske službe, već i brojni volonteri, a za samu organizaciju događaja Grad Zrenjanin nije utrošio bilo kakva finansijska sredstva, već su sve obaveze na sebe preuzeli brojni sponzori. Grad je stao iza manifestacije tako što je ustupio na korišćenje sportsku halu i dao svu logističku podršku.  
- Sada, kada je sve prošlo, utisci su veoma pozitivni i jedva čekam da u nekom narednom meču ponovo trijumfujem. Prihvatiću nove izazove, pripremati se kao do sada i nadam se novim uspesima. Još jednom zahvaljujem mojoj publici, drago mi je zbog te velike podrške čitavoj manifestaciji, kao i meni lično. Prezadovoljan sam – istakao je Milan Piperski. 
 
 
Predsednik kampa "Balkan boxing", Danilo Popivoda, najavio je u narednoj godini pohod Piperskog možda i na evropski tron.
- On je, nakon ove pobede, plasiran na 28. mesto u svetu i 17. u Evropi u svojoj kategoriji i uz još jedan, eventualno dva dobra meča, Piperski stiže do tog desetog mesta na rang-listi koje bi mu omogućilo da napadne i titulu prvaka Evrope. Mi, iz  "Balkan boxinga" tako nešto možemo da mu omogućimo i ako sve bude išlo po planu, možemo da očekujemo da se krajem naredne godine to i desi – naveo je Popivoda i dodao da je još daleko razgovarati o mestu održavanja jednog takvog meča, da to može biti i negde u inostranstvu, ali da će sigurno, posredstvom prenosa, javnost u Zrenjaninu i Srbiji moći da prati sve naredne borbe Milana Piperskog. 
 
Popivoda se osvrnuo i na kalendarsku godinu koja je na izmaku i rekao da je "Balkan boxing" u njoj organizovao šest uspešnih turnira, kao i da za narednu sezonu planira održavanje najmanje četiri. 
 
     
 
Domaćin jučerašnjeg prijema, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, rekao je da ova manifestacija predstavlja krunu sportske sezone u gradu i da je on, lično, prezadovoljan kako je to boksersko veče organizovano.
- Razmenili smo danas i neke poklone, dobili smo lep eksponat za naš muzej sporta – šorts u kome se Piperski borio, dok je grad za njega pripremio album sa odabranim fotografijama, nastalih tokom pripreme i samog meča. Te večeri je, bez obzira na vremenske nepogode, sve teklo besprekorno i još jednom smo pokazali da Zrenjanin može da bude domaćin jednog sportskog spektakla. Zahvalio bih se svima koji su doprineli da se naš grad predstavi u zaista lepom svetlu – istakao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
Tokom jučerašnjeg prijema moglo se čuti i da je bokserski meč Piperski – Zold posmatralo tri ipo hiljade gledalaca, čime je postignut rekord u broju posetilaca nove zrenjaninske hale sportova, otvorene pre tri godine.