Gradu su potrebni kvalitetan stadion i fudbalski klub

Grad će pokušati da reši probleme u vezi sa održavanjem i rekonstrukcijom Gradskog stadiona i nema govora o preseljenju ili gašenju fudbalskog kluba "Banat" – zaključci su današnjeg sastanka i razgovora gradonačelnika Zrenjanina, mr Ivana Bošnjaka i vlasnika FK "Banat" Mirka Vučurevića, održanog u zrenjaninskoj Gradskoj kući. Tokom sastanka bilo je reči o mogućnostima prevazilaženja situacije u kojoj se nalazi FK "Banat", obostranoj inicijativi o potrebi rekonstrukcije Gradskog stadiona i mogućim koracima koji bi u tom smeru bili preduzeti. 
 
- Održavanje stadiona i funkcionisanje fudbalskog kluba neki su od nasleđenih problema s kojima se suočavamo i o kojima je danas bilo reči – istakao je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i nastavio:
- Sastanak ocenjujem kao koristan, uspešan i jezgrovit. Izneli smo najznačajnije probleme koji bi u narednom periodu svakako trebalo da se rešavaju i grad je spreman da, uz zajednički dijalog sa fudbalskim klubom "Banat" i ostalim sportskim institucijama grada, nastupa i prema nadležnim ministarstvima, atletskom i fudbalskom savezu i da s njima realizuje zajednički projekat.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina je konstatovao da su pojedini gradovi u prethodnom periodu sportsku "trku" vodili uspešnije od naše sredine i u tom smislu značajno unapredili infrastrukturu svojih sportskih objekata.
-  Zrenjanin je ovu trku, naročito u segmentima oko stadiona u Karađorđevom parku, nažalost, izgubio. Međutim, da bi se naša omladina pravilno razvijala, baš kao i čitav region srednjeg Banata, svakako bi trebalo da ovaj sportski biser uredimo, obezbedimo neophodnu infrastrukturu koju sada i evropska fudbalska federacija zahteva – poput reflektora, adekvatnih svlačionica, sanitarnih čvorova – ali i da prostore oko stadiona prilagodimo i komercijalnim sadržajima. Ne manje važan segment jeste i ulaganje u sam fudbalski teren, travnatu podlogu i okolinu stadiona, ukoliko bude moguće. Cilj nam je da Zrenjanin dobije pravi sportski objekat na kom će moći da se održavaju ne samo fudbalska takmičenja, već i manifestacije od šireg značaja – izneo je svoje utiske sa današnjeg sastanka gradonačelnik Bošnjak. 

 
Mirko Vučurević, vlasnik FK "Banat", sportski radnik i privrednik, zahvalio se gradonačelniku Zrenjanina na prijemu i ukazanoj prilici da, nakon dužeg vremena, s čelnicima lokalne samouprave razgovara o problemima prisutnim oko funckionisanja kluba i Gradskog stadiona.
- Građanima Zrenjanina omogućili smo dolazak na stadion bez plaćanja ulaznica, sami smo izvršili rekonstrukciju stadiona, baš kao i obnovu terena i to u tri navrata. Nije mi žao zbog svega toga, ja sam iz ovih krajeva, volim Zrenjanin i želja mi je da se, bez obzira na sve probleme, saradnja između grada i mene nastavi i u smislu nekih privrednih, a ne samo sportskih ulaganja. Mišljenja sam da sam danas dobio podršku za svoje planove – rekao je Vučurević i dodao da će nastojati da ispoštuje sve svoje obaveze prema fudbalskom klubu, uz negiranje svih priča o povlačenju kluba iz Zrenjanina.
- Mnogo sam priča čuo o sebi, pozitivnih i negativnih. Petnaest godina sam uz fudbalski klub, tokom kojih je bilo i mnogo težih situacija. U životu radim planski i od ovoga sigurno neću odustati, bez obzira u kakvoj bio situaciji za godinu-dve dana. Ako Grad Zrenjanin uspe sa svoje strane da nam pomogne, moja očekivanja su da sigurno možemo daleko stići – optimista je Mirko Vučurević.