Мале канцеларије за ЛЕР воде ка великом успеху

Одељење за ЛЕР и рурални развој и инвестиције града Зрењанина по други пут је угостило званичнике канцеларија за ЛЕР из Бечеја, Новог Бечеја и Нове Црње. Обука се реализује већ седам месеци у оквиру пројекта „Наше заједничке мисије - мале канцеларије за ЛЕР воде ка великом успеху“, који је финансијски подржао Фонд за отворено друштво, Србија.

 

 

Током прве фазе реализације пројекта, 9 малих ЛЕР канцеларија било је укључено у програм обуке о двема темама које су саме канцеларије за ЛЕР дефинисале као важне - студију изводљивости изнајмљивања и продаје земљишта и организацију састанака и преговоре са потенцијалним инвеститорима. Поред презентација ментора из Зрењанина, учесници су активно учествовали у две радионице на којима су вежбали стечене вештине и креативност.

 

 

Следећа фаза биће обуке за друге две групе општина (Топола, Бела Црква, Ковин, Шид, Бач, Ириг), које ће организовати партнери из менторских општина Пећинци и Града Крагујевца, а планиране су за октобар. Водећи партнер пројекта је Центар за равноправни регионални развој - ЦенТриР, а још четири обуке одвијаће се у партнерским градовима / општинама.