Пријем за Боровчанина и Пиперског

Градоначелник Зрењанина мр. Иван Бошњак, примио је Ненада Боровчанина, државног секретара у Министарству омладине и спорта, и Милана Пиперског, професионалног боксера из Зрењанина, који је одбранио титулу првака свих славенских земаља.

Пријему су присуствовали Дарко Трајлов, директор Зрењанинске канцеларије за младе и Златана Анкић, члан Градског већа задужен за спорт.

 


Градоначелник је госта информисао о положају младих у Зрењанину, као и о условима за образовање и запошљавање и напорима које локална самоуправа чини да им помогне. Такође је напоменуо важност Канцеларије за младе која подржава иницијативе младих, помаже им у проналажењу посла и укључује их у разне активности.
 

Боровчанин је споменуо поступке Министарства надлежног за подршку и помоћ локалним канцеларијама за младе, наводећи да је потребно ојачати активности каријерне оријентације младих и повезивати незапослене са потенцијалним послодавцима кроз базе података.
 

 

Ненад Боровчанин, професионални боксер, првак Европе, подсетио је да је Зрењанин град спорта и младих, да је улагање у спорт инвестиција у будућност. Предложио је организовање боксерског меча Пиперског у Зрењанину што је и подржао градоначелник.