Реконструисана зграда Прекршајног суда у Зрењанину

Данас је министар правде и државне управе Никола Селаковић, заједно са амбасадором САД Мајклом Кирбијем и председавајућом Касационог суда Ната Месаровић отворио реконструисану зграду Прекршајног суда у нашем граду, која ће, како је рекао, бити пример другим судовима у Србији.

 

 

Захваливши амбасадору и УСАИД Организацији на подршци у спровођењу овог пројекта реформе правосуђа, Селаковић је нагласио да Министарство правде и Државна управа сматрају да је прекршајно правосуђе део српског правосудног система и да доприноси ефикасности и правди у функционисању правне државе.
- Нажалост, од успостављања прекршајних судова до сада је учињено мало на побољшању њиховог положаја, што је једна од ствари које треба променити - рекао је он наглашавајући да ће један од приоритета бити инфраструктура и локација, како у Београду, али и у осталим градовима.

 

Амбасадор Мајкл Кирби рекао је да ће обнова прекршајног суда у Зрењанину омогућити грађанима да брзо и ефикасно стигну до правде додајући да је зграда само један део пројекта и да су грађани и њихова права још важнији.
- Када имате суднице у којима судије могу радити, тада је читав парнични поступак транспарентнији и отворенији. Наравно, грађани би требало да поново покрену верујући да ће њихов случај бити решен на брз и ефикасан начин - рекао је Кирби.

 

Председница Касационог суда Ната Месаровић каже да је Касациони суд у Зрењанину добар пример, који би требало да следе други судови у Србији.

 

The important guests were present at the opening , including Zoran Pašalić, Acting Chairman of Higher Magistrate Court, Ivan Bošnjak, the Mayor of Zrenjanin, all welcomed by Jelena Gatarić, the Chairwoman of the Magistrate Court.
 

 

 


The Mayor Bošnjak pointed out that it was good to be the head of the city which is a good example to other cities thanking USAD for all the help so far provided.
According to him, in a near future adequate equipment is also planned to be provided including computers and other necessary technical devices.
 
After the official opening, a tour around the Court was organised to see the results of the project jointly implemented by the Ministry of Justice and State Government and United State Agency for International Development (USAID).