Министарка спорта и омладине Алиса Марић посетила је Зрењанин

Данас је Министарка омладине и спорта у Влади Републике Србије, проф. Др Алиса Марић посетили град Зрењанин. Учествовала је на форуму који су организовали Спортски савез Србије и Спортски савез града Зрењанина у вези са Стратегијом развоја спорта у Републици Србији за период 2014-2018., А била је обавештена о тренутној ситуацији у спорту у Зрењанину , током обиласка најважнијих спортских објеката - базена, старе и нове спортске дворане, Градског стадиона у Карађорђевом парку. Обилазак је завршен у Народном музеју обиласком Спортске собе, где је министарка боље упознала богату историју и традицију зрењанинског спорта и учешће наших грађана на најважнијим светским спортским догађајима.

 

 

Како је рекла, тренутне активности Министарства омладине и спорта углавном су усмерене на креирање Стратегије развоја спорта и да је идеја да се организују форуми широм Србије. Као и овај у Зрењанину који ће прикупљати информације о тренутној ситуацији и проблемима, шта је добро и шта треба променити, а затим их укључити у планове за будуће активности.

 

   

 

Министарку Марић примио је градоначелник, мр. Иван Бошњак, и члан Градског већа за спорт, омладину, регионалну сарадњу и ЕУ интеграције и представници Спортског савеза Зрењанин и Спортског савеза Србије, Дане Корица, генерални секретар ове организације.
- Морам да истакнем веома добру сарадњу Спортског савеза Србије са Министарством и локалним спортским савезима. Овај форум је добро организован и корисно је разговарати о проблемима и могућим решењима.

 

   

 

Градоначелник Иван Бошњак, рекао је да ће Зрењанин уврстити развој спорта у нову Стратегију развоја која треба да се направи.

 

Презентација Националне стратегије развоја спорта 2014-2018. дао је Драган Атанасов, заменик министра за спорт и омладину у Влади Републике Србије.