Prijem za učesnike Svetskog prvenstva u rukometu

Slobodan takmičarski dan C grupe XXI Svetskog prvenstva za rukometašice, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, iskoristio je da priredi prijem u Gradskoj kući za učesnike šampionata – predstavnike IHF - Svetske rukometne federacije, takmičarke svih šest reprezentacija učesnica, tim-menadžere, predstavnike sudija i službenih lica, kao i predstavnike organizatora u lokalu. Prijemu u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Predrag Peruničić, a uz gradonačelnika Bošnjaka, goste je pozdravila i članica Gradskog veća za resor sporta i članica Organizacionog odbora šampionata, Zlatana Ankić.   
- Dragi gosti grada Zrenjanina, dobrodošli u grad sporta, a danas i narednih dana i grad rukometa – poručio je gradonačelnik Bošnjak. – Prvi dan takmičenja je iza nas, nadam se da su utisci pozitivni, čestitamo ekipama koje su pobedile, sudijama na dobrom suđenju, a onima koji su izgubili želim više sreće u narednom kolu takmičenja – rekao je on.
 
 
Žoel Delplonk, generalni sekretar Svetske rukometne federacije IHF i predsednik Rukometne federacije Francuske, zahvalio se na srdačnom prijemu i gostoprimstvu, istakavši da Zrenjanin danas, zahvaljujući rukometu, predstavlja "svet u malom".
- Prvi put sam u ovom gradu i novoj sportskoj hali, koja je na mene ostavila odličan utisak. Drago mi je i što boravim u Srbiji, državi koja je kandidat za članstvo EU, od koje će i Evropska unija, svakako, imati koristi. Želim svima puno sreće na ovom šampionatu – istakao je Delplonk.
 
   
 
Predrag Peruničić rekao je da Zrenjanin ima značajno mesto na rukometnoj mapi Evrope i podsetio prisutne na slavne dane ovog sporta, kada su rukometaši "Proletera" bili vicešampioni Evrope, dok je Zlatana Ankić istakla da je Zrenjanin grad sa bogatom istorijom, ali i bogatom rukometnom istorijom.
- Ovo takmičenje nas vraća u ta šampionska vremena i kao što mi smo zadovoljni što imamo priliku da vas ugostimo u našem gradu, nadam se da ćete i vi iz Zrenjanina poneti lepe utiske – poručila je gostima Ankićeva.
 
   
 
Danas su u "Kristalnoj dvorani" na programu utakmice drugog kola zrenjaninske grupe, a na teren će prve istrčati reprezentativke Paragvaja i Angole (15.45 časova), u 18 časova derbi meč kola igraju Poljska i Angola, dok će u 20.15 časova snage odmeriti Norveška i Argentina.
 
Raspored utakmica i rezultati grupe C – Zrenjanin: