Градоначелник отворио дечји фестивал “Ускршње јаје” - Трг слободе испуњен песмом, игром, дружењем и дечјим осмесима

Традиционалан дечји фестивал “Ускршње јаје”, који се ове године одржава 9. пут, свечано је отворен на Тргу слободе, а након поздравне речи градоначелника Сима Салапуре уследио је богат и садржајан програм са великим бројем учесника и публике.
 
Градоначелник је посебан поздрав упутио најмлађим суграђанима, због којих се оваква манифестација и одржава, и захвалио се организаторима, удружењу “Вратимо деци радост у покрету”.
- Захваљујући њима, већ девети пут с нашег трга шаљемо лепу слику у Србију, шаљемо лепу слику у свет. Следеће године биће то јубилеј, јубилеј када смо и српска престоница културе и свакако ћемо настојати да ову манифестацију још више подржимо - истакао је градоначелник и данас, на Велику суботу, уочи најрадоснијег хришћанског празника, честитао свим присутним Ускрс.
- Желим да га проведете у кругу породице, здрављу и весељу, уз традиционални поздрав Христос Васкрсе - поручио је градоначелник.
 
 
 
 
Програм су на фестивалској позорници отворили хор “Свети Архангел Михаило”, са диригентом и солисткињом Милицом Досковић, да би затим наступали и ученици зрењанинских школа, балетски и плесни студији, хорови и музичари солисти, Предшколска установа Зрењанин, дечји аниматори, културно-уметничка друштва из града и околине, школе страних језика... Проглашени су и најуспешнији учесници ликовног конкурса за појединачне и групне радове, као и победници такмичења за најлепше украшено јаје. 
 
 
 
 
Кроз разноврсне спортске полигоне, представили су се и градски спортски клубови, с циљем да укажу најмлађима на бројне могућности бављења спортом и да промовишу различите појединачне и колективне спортове, од којих поједини имају и традицију дужу од једног века. Одржани су и ускршњи вашар и дечја пијаца, а најмлађи су имали прилику и да учествују у више ликовних и креативних радионица.
 
 
 
 
Такође, по први пут ове године, на Тргу слободе је постављен и трасфузиомобил, чиме је манифестација добила и хуманитарни карактер. Возило је постављено у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине и Црвеним крстом Зрењанин и наши суграђани су и овог пута исказали висок степен солидарности и хуманости.  
 
Дечји фестивал “Ускршње јаје” уврштен је у календар годишњих манифестација од посебног значаја за Град Зрењанин, а његову организацију су помогли и бројни спонзори и пријатељи. 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7457/USKRSNJE_JAJE_2024_0.jpg