Službi hitne medicinske pomoći stigla još dva sanitetska vozilla

Kako je najavljeno pre dvadesetak dana, u zrenjaninsku Službu hitne medicinske pomoći stigla su još dva sanitetska vozila i to za ovu ustanovu, prema rečima direktorke Doma zdravlja Zrenjanin Biljane Papić, predstavlja najlepši završetak 2013. godine. Uz direktorku, prijemu vozila prisustvovali su danas i gradonačelnik Zrenjaina, mr Ivan Bošnjak, član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva, dr Boban Đukanović i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, dr Predrag Matejin, kao i zaposleni u ovoj Službi.  
 
 
"Vrednost ova dva vozila, koja su još bolje opremljena od prethodna dva, je nešto manja od sedam miliona dinara. Zadovoljni smo, jer smo ispunili ono što je planirano i obezbedili za Službu hitne medicinske pomoći četiri nova vozila. Na ovaj način podižemo standard i nivo zdravstvene usluge za naše građane na zavidan nivo", rekla je Papićeva i ponovila da Služba pokriva veliku i razuđenu teritoriju i da su nova vozila zaista bila potrebna. Ona je dala i presek nekih investicija koje su realizovane tokom godine, a koje su bile neophodne za funkcionisanje Doma zdravlja. 
 
   
 
"Počeli smo od renoviranja kotla u Dečjem dispanzeru u vrednosti od 1,5 miliona dinara, rešen je i problem grejanja između objekata hitne pomoći i Stomatološke poliklinike, gde je, takođe iz budžeta, uloženo 480 hiljada dinara. Takođe je dosta uloženo i u opremu, nabavljeno je 18 EKG aparata koji će biti distribuirani ambulantama u selima, Službi hitne pomoći, školskom i dečjem dispanzeru. Želim da se zahvalim našem osnivaču, Gradu Zrenjaninu, na čelu s gradonačelnikom i članovima Gradskog veća koji su jednoglasno podržali nabavku novih vozila i opreme", navela je Biljana Papić.
 
Dr Boban Đukanović istakao je da se danas okončava posao oko nabavke novih sanitetskih vozila, za koji je, iz gradskog budžeta, izdvojeno oko 13 miliona dinara. 
"Nadamo se da ćemo, kroz nove projekte i prioritete,  učiniti da zdravstvena zaštita u gradu Zrenjaninu bude dostupna svima i na vreme", kazao je on. 
 
   
 
"Negde na početku ove godine konstatovali smo da je pitanje primarnog, sekundarnog i tercijarnog transporta bolesnika bilo ključno i ova investicija će zaista omogućiti bolji kvalitet zdravstvene usluge na čitavoj teritoriji Grada Zrenjanina, naročito i u komunikaciji s ostalim zdravstvenim centrima - u Novom Sadu i Beogradu", istakao je značaj investicije gradonačelnik Ivan Bošnjak. "Mislim da su ukupne zdravstvene usluge u Zrenjaninu dovedene na zavidan nivo i mi smo se i u narednom budžetu opredelili da izdvojimo čak i veća sredstva u odnosu na 2013. godinu – sa 18 miliona na 24, i mislim da ćemo, uz  zdravstvenu zaštitu, kroz investicije i u Apoteci Zrenjanin, Domu zdravlja i u drugim zdravstvenim ustanovama, unaprediti i ukupan kvalitet života na teritoriji Grada", istakao je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak prilikom današnje posete Službi hitne medicinske pomoći.