Završena 16. sednica Skupštine grada

Скупштина
Započeta prošlog utorka, danas je završena 16. sednica Skupštine grada. Nakon što je Skupština usvojila Rebalans III. Odluke o budžetu za tekuću godinu i Odluku o budžetu grada Zrenjanina za 2014. godinu, veći deo današnjeg nastavka sednice protekao je u prihvatanju zaključka o izmenama i dopunama programa rada i finansijskih planova javnih preduzeća i ustanova za 2013. godinu, a potom i u usvajanju programa rada i finansijskih planova budžetskih korisnika za 2014. godinu. Najviše rasprave vođeno je, kao i u ranijim sličnim prilikama, prilikom odlučivanja o programima poslovanja javnih komunalnih preduzeća. 
 
Prethodno se Skupštini obratio najstariji odbornik, Svetozar Zurovac, koji se, nakon što mu je pozlilo na prethodnoj sednici, zahvalio svima koji su mu tada pritekli u pomoć i založili se za njegov oporavak. Posebnu zahvalnost Zurovac je uputio dr Mileti Mihajlovu, kolegi iz odborničke klupe, kao i direktorki Opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović", dr Gordani Kozlovački. 
 
Odbornicima se obratio i član Gradskog veća u ostavci, Dragan Šašić, koji je predočio razloge napuštanja ovog tela i izneo zamerke na funkcionisanje lokalne samouprave. Skupština je konstatovala prestanak njegovog mandata kao gradskog većnika. 
 
Većinom glasova, Skupština je usvojila. Predlog Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti grada Zrenjanina, Predlog Odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana naseljenog mesta Zrenjanin kao i Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije regionalne deponije u Zrenjaninu. 
 
Bez rasprave usvojeni su predlozi Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Zrenjanina, Odluke o izmenama Odluke o održavanju komunalne higijene, Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća ''Rezervati prirode Zrenjanina'' Zrenjanin, Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata na površinama javne namene na teritoriji grada Zrenjanina kao i Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za usluge koje vrši Gradska uprava.           
 
Dnevni red sednice dopunjen je tačkama o kojima je prethodno mišljenje dalo Gradsko veće, pa se tako pred odbornicima našao Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina, Predlog odluke o uspostavljanju saradnje s općinom Krnjak (Republika Hrvatska), Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina i Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Zrenjanina za 2014. godinu.  
 
Takođe, kako je najavljeno na početku ove sednice, odbornicima je dostavljena Informacija o razgovorima predstavnika Grada Zrenjanina i JKP "Vodovod i kanalizacija", sa predstavnicima preduzeća "WTE – Wassertechnik" o izgradnji fabrike vode, a imenovan je i novi koordinator Lokalnog antikorupcijskog foruma – pravnik Bogoslav Simić. 
 
Poslednje ovogodišnje zasedanje odbornici su okončali nakon petočasovnog rada, oko 15 časova. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2223/grb_zrenjanin_150px.jpg