Evakuacija zavejanih završena, spasena 84 putnika

(18.50 časova)
 
Evakuacija zavejanih putnika sa deonice puta Stajićevo-Perlez privedena je večeras kraju, a vojni helokopteri prebacili su do zrenjaninske bolnice 84 osobe -  saopštio je portparol Ministarstva odbrane Republike Srbije Jovan Krivokapić. Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić je istakao da će noćas vreme biti još lošije i još jednom apelovao da građani ne kreću na put, jer će dovesti život u opasnost.
 
Situacija na terenu je i dalje takva da su vozila potpuno prekrivena smetovima i da neće biti moguće raščistiti put dok se ne smiri olujni vetar, koji dostiže jačinu veću od 100 km/h. Meteorolozi prognoziraju da će ovakvo vreme potrajati bar još dva dana.
 
Na licu mesta bili su ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba Vojške Srbije general Ljubiša Diković i načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Na tu deonicu upućeni, kako bi pomogli u evakuaciji i raščišćavaju, i pripadnici odreda Žandramerije iz Novog Sada. Od prepodnevnih časova u evakuaciji je učestvovao i gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak.
 
Put Zrenjanin – Beograd, na pomenutoj deonici, ostaje do daljneg neprohodan, kao i neki drugi putni pravci na teritoriji AP Vojvodine, osim Srema, i oko Požarevca.