Pomoć za porodicu Otašević iz Stajićeva

Porodicu Otašević iz Stajićeva i njihovo petoro dece pre tri meseca zadesila je tragedija, jer je otac Veljko iznenada preminuo od posledica srčanog udara. Veljkova supruga i njena svekrva ostale su same sa decom, starom od četiri do deset godina, od kojih je jedno bolesno od rođenja i nalazi se u bolnici u Zvečanskoj, u Beogradu. Milan, Dragiša, Dragan, Dejan i Dejana ostali su ne samo bez oca, već i bez sredstava za život, jer majka nije zaposlena, a očeva penzija tek treba da stigne i sigurno će biti nedovoljna i za minimalne potrebe i zahteve ove dece.   
 
   
 
Sudbina ove porodice podstakla je četiri funkcionerke lokalne samouprave Grada Zrenjanina da se, pre svega kao majke, organizuju i sopstvenim sredstvima nabave novogodišnje paketiće za decu i pakete s prehrambenim proizvodima, koji su juče uručeni u Stajićevu. Članica Gradskog veća Zlatana Ankić, načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, njena zamenica Ana Kovački i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Olivera Lisica ističu da je ovo samo skromna i privremena pomoć porodici Otašević, a da je cilj akcije koju su organizovale da skrene pažnju javnosti i da se u pružanje pomoći ovoj porodici uključe i drugi pojedinci i kolektivi koji su u mogućnosti. 
 
   
 
"Samohrana sam majka dvoje male dece i znam koliko ženi koja je sama treba snage i energije da bi se deca podigla, a ova žena je ostavljena sa petoro dece", kaže Zlatana Ankić, članica Gradskog veća. "Mi smo danas ovoj porodici doneli, pre svega, pozdrave, a naš zadatak je da skrenemo pažnju društva na ovu porodicu koja je, nesrećno, ostala bez muške glave i da pokušamo svi, kao društvo, da pomognemo ovoj porodici, ali i u drugim ovakvim slučajevima. Verujem da, kada bi svako od nas samo jednom u godinu dana uradio nešto dobro, da bi celom društvu bilo mnogo bolje", istakla je Ankićeva i pozvala i druge da podrže i uključe se u ovu i slične akcije.