Simo Salapura novi Generalni sekretar Sportskog saveza

Na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući, predstavljen je novi Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura. Poznat kao dugogodišnji trener karate kluba "Zrenjanin", selektor, osnivač kluba za osobe s posebnim potrebama "Hendi sport" i kao aktivni sportski radnik, Salapura je prihvatio novu dužnost i izneo osnovne smernice rada za naredni period. Konferenciji je prisustvovala i članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta, Zlatana Ankić, koja je takođe govorila o planovima Grada Zrenjanina za ovu godinu, koji se tiču sporta i dodala da će u novom sekretaru imati saradnika koji je u potpunosti posvećen sportu i koji sport posmatra "sportskim očima".
 
 
Ona je istakla da je za ovu godinu predviđeno značajno veće izdvajanje za sport iz gradskog budžeta.
- U odnosu na prošlogodišnjih 65 miliona dinara, sada su planirana izdvajanja od 80 miliona dinara, a da li će u potpunosti biti realizovana zavisiće i od ukupnih prihoda u budžet. Ono što smo prethodnih godina postavljali kao neke strateške ciljeve, pokušaćemo sada zaista da dovedemo u fazu u kojoj će biti primetan napredak – to je, pre svega, rad sa decom i omladinom, popularizacija sporta u tom uzrastu i popularizacija sporta na selu. Danas imamo sela u kojima su deca prinuđena da se bave jednim sportom ili nijednim, pa ćemo pokušati da njima malo približimo sport i poboljšamo uslove da se njim bave. Uložićemo veća sredstva i u školski sport, u sport za osobe s invaliditetom, a pokušaćemo i da "stanemo" iza nekoliko klubova jer, definitivno, Zrenjanin mora dobiti nekog superligaša i utakmice tog ranga, koje su grad i njegovi stanovnici zaslužili – kazala je Zlatana Ankić.
 
Ankićeva je istakla i dobru saradnju Grada Zrenjanina sa Sportskim savezom Srbije, na čelu s Generalnim sekretarom Vladimirom Batezom, kao i s Ministarstvom omladine i sporta, čiji je državni sekretar Predrag Peruničić čest gost našeg grada i saradnik u organizaciji više promotivnih akcija i sportskih događaja. 
 
Sportski savez Grada Zrenjanina okuplja 157 članica i kako ističe novi Generalni sekretar, zajednički cilj je da se poboljšaju i uslovi za bavljenje sportom i takmičarski rezultati. Simo Salapura kaže da funkcija sekretara podrazumeva koordinaciju rada svih službi u Sportskom savezu.
- Ja ću, kao "najisturenija" ličnost pokušati da sve to objedinim, da se dobro organizujemo. Sada radimo svu neophodnu analizu i potrebe funkcionisanja stručne i kadrovske službe, a na Upravnom odboru ćemo proceniti kako i na koji način može da se unapredi rad Sportskog saveza. Samim tim će i klubovi članovi, dobiti novi tretman od strane Sportskog saveza i koji će moći da Savezu sugerišu šta je to neophodno, kako bi mogli da rešavamo probleme – rekao je Salapura i dodao da su i Gradska uprava i Sportski savez i klubovi na istom zadatku i da svi treba da rade na tome da se unaprede uslovi za bavljenje sportom ne samo u Zrenjaninu, već i u naseljenim mestima. 
 
 
 
 
Salapura je pozvao sve sportske organizacije sa teritorije Grada Zrenjanina, članice Sportskog saveza, da se uključe u javni konkurs za sufinansiranje programskih aktivnosti iz oblasti sporta za 2014. godinu koji je u toku.
- Kao Sportski savez, želimo da budemo servis klubovima, što se tiče prikupljanja i popunjavanja dokumentacije za konkurs. Takođe, Upravni odbor Sportskog saveza doneo je odluku da se raspiše konkurs za godišnju nagradu Saveza. Klubovima ćemo poslati osnovne informacije, koje će biti dostupne i na sajtu Saveza, tako da učekujemo da se klubovi uključe i u ovu našu aktivnost – napomenuo je on.