Humanitarna akcija Ženske odborničke mreže

Ženska odbornička mreža Skupštine grada Zrenjanina je na sednici, održanoj 14. januara 2014. godine, donela jednoglasnu odluku da pokrene humanitarnu akciju povodom Nedelje borbe protiv raka grlića materice. Cilj akcije je kupovina hidraulično-ginekološkog stola, koji će služiti za pregled pacijentkinja sa motornim invaliditetom, kojih, na žalost, u Srednjebanatskom regionu ima preko 17.000, a u Zrenjaninu je taj broj veći od 4.000. Takođe, sto će služiti i  za preglede naših starijih sugrađanki i trudnica u poodmakloj trudnoći.
 
Svaka odbornica će od svojih nadoknada koje ostvaruje u Skupštini grada, izdvojiti po 3.000,00 dinara na ime donacije i uplatiti na  račun, otvoren za tu namenu.
 
ŽENSKA ODBORNIČKA MREŽA POZIVA SUGRAĐANE, USTANOVE, PREDUZEĆA I SVE LjUDE DOBRE VOLjE DA, PREMA MOGUĆNOSTIMA UČESTVUJU U OVOJ AKCIJI, kako bi se što pre kupio ovaj sto, jer ako se  rano otkrije, ova bolest je u 95% slučajeva izlečiva.
 
Račun na koji se mogu sredstva uplatiti je otvoren u NLB banci.
 
Broj računa je: 310-157065-50, sa naznakom "Za kupovinu ginekološkog stola"
 
Pravna lica se mogu informisati o detaljima za uplatu na telefon 534-610, ili u Udruženju paraplegičara Banata, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 17/2.