Novi računari, dar Telekoma Predškolskoj ustanovi

Kompanija Telekom donirala je 150.000 dinara za nabavku četiri računara sa pratećom opremom za potrebe Predškolske ustanove Zrenjanin. Darko Karan, direktor Telekom Srbija – izvršne jedinice u Zrenjaninu je prilikom današnje posete toj ustanovi izrazio zadovoljstvo što se ta kompanija odazvala pozivu lokalne samouprave i Predškolske ustanove i pomogla pri kupovini računara.

 


 


-Zaista imamo razloga za radost, a kompanija Telekom je još jednom potvrdila da je društveno odgovorna kompanija. Siguran sam da ćemo sa lokalnom samoupravom i ovom ustanovom i ubuduće imati dobru saradnju, jer na odgovornim mestima imamo ljude koji žele aktivno da učestvuju u podizanju svesti građana i da se svi osećamo društveno korisnim. Vremena su teška i sve aktivnosti bi trebalo da budu usmerene ka tome da pomognemo našim sugrađanima – rekao je Karan.
On je podsetio da je Telekom nedavno pomogao i školi u Stajićevu čijim je učenicima poklonjen besplatan internet, a pomogli su i neka od velikih sportskih takmičenja u našem gradu.

 


Direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović istakao je da će računari doprineti kvalitetnijem vaspitno - obrazovnom radu.
- Cilj je bio da osavremenimo rad sa decom, a ovo je jedna od mnogobrojnih donacija u poslednja tri meseca od kako sam na ovoj funkciji – rekao je Petrović i zahvalio Telekomu, pre svega Darku Karanu, ali i lokalnoj samoupravi koja prepoznaje da postoji kvalitet u toj ustanovi.
Predškolsku ustanovu posetio je danas i zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić koji je rekao da je reč o najvećoj budžetskoj ustanovi kojoj se posvećuje posebna pažnja jer je u njenim objektima smešteno oko 2.500 hiljade mališana o kojima brine oko 300 zaposlenih.

 


- Ove godine ćemo imati priliku da otvorimo novi vrtić u Mesnoj zajednci "Gradnulica“ i da ga dobro opremimo, a u planu za 2014. godinu je izrada projekata za još dva nova vrtića. Nadam se da ćemo do kraja godine i krenuti da ih gradimo. Jedan će biti u Mesnoj zajednici "Berbersko – Bolnica“, a drugi u naselju Bagljaš jer tamo postoji velika potreba. Osim toga, očekujemo i dolazak novih investitora i nova zapošljavanja u našim industrijskim zonama, i nadam se da će Zrenjaninci koji će raditi u novim fabrikama takođe imati potrebu da svoju decu ostavljaju na čuvanje u vrtićima Predškolske ustanove – rekao je Janjić istakavši očekivanje da će 2014. godina, biti godina napretka u Zrenjaninu.