Složena situacija ka Lukićevu i Mihajlovu, kod Stajićeva još teže nego juče

(15.30 časova)
 
Osim deonica puteva koje su u potpunosti zatvorene za saobraćaj (Stajićevo–Perlez i ka Elemiru od raskrsnice puta Zrenjanin-Melenci), situacija je teška i složena i na lokalnim putevima Zrenjanin-Mihajlovo i Ečka-Lukićevo, gde takođe dolazi do povremenih kraćih prekida saobraćaja. Ove deonice u toku dana obišao je gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, kako bi se uverio u stanje na terenu i razgovarao s rukovaocima vozila mehanizacije koji zaista ulažu velike napore da održe puteve prohodnim, u vanrednim vremenskim uslovima.  Vetar olujne jačine i dalje pravi velike probleme, pa su smetovi na pojedinim delovima puta dostigli visinu veću od dva metra. Vozači koji ipak krenu ka Lukićevu i Mihajlovu, ili ka gradu iz tih naselja, moraju da računaju na zastoje u saobraćaju i savetuje im se da voze uz maksimalnu opreznost i brzinu prilagođenu uslovima na putu.
 
   
 
   
 
Nakon što je posetio i dežurnu jedinicu Vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu, gradonačelnik Bošnjak uputio se ka delu magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, kod Stajićeva, gde je do sinoć trajala prava drama oko izvlačenja putnika iz zavejanih vozila. Stiče se utisak da je situacija još teža nego što je bila juče, srećom, danas bez ljudi u smetovima. Neposredno iza restorana "Trofej", gde je locirana mehanizacija za raščišćavanje, prolaz putem sužen je na svega dva metra, a visina smetova povećana je s obe strane. Vozila, iz kojih su evakuisani putnici, ostala su u snegu i do njih će se stići tek po smirivanju olujnog vetra i nevremena. Put je u potpunosti zatvoren za saobraćaj.
 
   
 
   
 
Štab za vanredne situacije grada Zrenjanina sutra će doneti odluku da li će učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada u ponedeljak imati nastavu i o tome obavestiti javnost.
 
(Fotografije snimljene danas na putevima ka Mihajlovu, Lukićevu i kod Stajičeva)