Održana 25. sednica Skupštine grada

Скупштина

U Velikoj sali održana je danas sednica Skupštne grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina na lokalitetu ''Severozapad – Elemir".

Na samom početku sednice, predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić obavestio je odbornike da je Božana Češljarev, doskorašnja predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pristupila Odborničkoj grupi "Pokrenimo Zrenjanin - Tomislav Nikolić" (Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije - dr Vojislav Koštunica, Nova Srbija, Pokret "Snaga Srbije" - BK, Pokret socijalista, Demokratska partija Makedonaca, Pokret "Napred Banat").

Bulajić je u nastavku rekao i da će se na današnjoj sednici raspravljati samo o navedenoj tački dnevnog reda i da se dopune ne mogu predlagati budući da je sednica zakazana zbog hitnosti u vezi postupka investicija s obzirom na veliku zainteresovanost za otuđenje predmetnog zemljišta.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke, Goran Kaurić je za govornicom ipak zatražio da se zakaže redovna sednica Skupštine grada na kojoj će prva tačka dnevnog reda biti informacija o incidentu koji se dogodio na ovogodišnjim "Danima piva" kada je obezbeđenje napalo fotoreportera Jovana Njegovića Drndaka. On je zatražio da Skupština taj incident osudi i uputio apel da se slučaj ispita i otkriju počinioci.

Predsednik Bulajić je rekao da će se to pitanje svakako naći na dnevnom redu sledeće skupštinske sednice i izrazio očekivanje da će do tada imati i izveštaje nadležnih organa.

Odbornici opozicije zatražili su i da se donese odluka o stavljanju van snage odluke o postavljanju splavova, a bilo je zamerki i na lošu javnu rasvetu u gradu i selima.

U nastavku sednice, većinom glasova, usvojen je Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina na lokalitetu ''Severozapad – Elemir''.

Kako se u obrazloženju Odluke navodi, postupak otuđenja sprovešće se putem javnog oglasa prikupljanjem pismenih ponuda, a predmet otuđenja predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište: - deo parcele broj 750/1 u površini od 11457 kvadratnih metara.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević, koji je bio izvestilac po ovoj tački, rekao je da je reč o parceli koja se nalazi između proizvodnih pogona Fulgara i Gecea.

- Ovo zemljište, urbanističkim projektom Grada Zrenjanina, isključivo može biti namenjeno za izgradnju proizvodnih kapaciteta i investitor koji bude dobio to zemljište gradiće isključivo proizvodne kapacitete. U postupku javnog oglasa videćemo koji će investitor to dobiti, ali bi trebalo svima da bude jasno da mi ovaj konkurs ne bismo raspisiivali da nema zainteresovanih investitora. Nakon sprovedenog postupka koji traje trideset dana videćemo i koji će investitor dati najpovoljniju ponudu i šta će na toj lokaciji biti izgrađeno i koliko će ljudi tu biti zaposleno - rekao je Dević.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2552/27SednicaSG_2.jpg