U Mužlji otvorena nova apoteka

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvorio je u subotu novu apoteku u Mužlji, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 3 miliona dinara. Tako su žitelji Mužlje dobili novu apoteku posle pedeset godina. Obraćajući se prisutnmima gradonačelnik je, između ostalog, rekao i da je ovo primer da lokalna samouprava nije zaboravila ljude koji žive na periferiji.

 

 

-Radimo, uređujemo grad ali ne zaboravljamo ni građane koji žive na periferiji. Pokušavamo da stvorimo uslove za život jednake kako za one koji žive u centru, tako i one koji žive na periferiji i u naseljenim mestima, a sa tom politikom ćemo nastaviti i ubuduće. Vama koji ovde živite želim da budete zdravi, da što manje koristite usluge apoteke i zdravstvene ambulante, ali, ukoliko to morate, da imate za to odlične uslove – rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

 

Predsednik Saveta mesne zajednice "Mužlja“ Zoltan Halai  rekao da su građani i Savet izuzetno srećni i ponosni jer je posle duže vremena otvorena apoteka.

-Srećni smo što povodom Dana mesne zajednice otvaramo apoteku, a ponosni smo jer ćemo od danas biti bogatiji za jedan objekat koji će biti namenjen građanima naše mesne zajednice. Mišljenja sam da su to ovi građani i zaslužili jer je još pre pola veka otvorena apoteka u Mužlji. Mesna zajednica koja broji 8.000 stanovnika i koja u zdravstvenoj ambulanti imamo preko 7.000 kartona, to zaslužuje. Ovo je izuzetno veliki događaj za našu mesnu zajednicu – rekao je on i zahvalio gradonačelniku Janjiću, Gradskoj upravi, menadžmentu gradske apoteke i svima koji su imali razumevanje za građane Mesne zajednice "Mužlja“.

- Nismo mogli dobiti lepši poklon za Dan mesne zajednice – dodao je on.

 

 

Direktor "Apoteke“ Zrenjanin Srđan Nikolić je takođe izrazio zadovoljstvo što je apoteka otvorena posle pedeset godina. Kako je istakao, stara apoteka bila je u sklopu zemljoradničke zadruge koja je u stečaju postojala je mogućnost da se ostane bez tog prostora.

- Ovo  je prirodni sled događaja koji mi u Apoteci želimo da ostvarimo u narednom periodu, da svaka mesna zajednica pored Doma zdravlja ima i apoteku. Ovim putem bi zahvalio Gradu, gradonačelniku i svima koji su doprineli da se ova apoteka u vrlo kratkom roku izgradi. Nadam se da će ovakva saradnja  doprineti i biti podsticaj svima da naš posao dovršimo do kraja – rekao je Nikolić.