Direktor Britansko - srpske privredne komore posetio Zrenjanin

Zrenjanin je danas posetio James Gunn, direktor Britansko - srpske privredne komore, U sklopu posete Zrenjaninu Gunn je obišao britansko-srpsku firmu “Altis Chemicals”, koja je od 2008. godine investirala u Zrenjanin, a koju će direktorka Aleksandra Nijemčević predstaviti na Investicionom danu Srbije u Londonu krajem ovog meseca. 

Tokom današnje posete Gunn je razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima o investicionom potencijalu i uslovima koje grad Zrenjanin nudi investitorima koji su zainteresovani za ulaganje, a sastanku je prisustvovala i Aleksandra Nijemčević.

 

 

Gunn je novinarima rekao da je u naš grad došao na poziv gradonačelnka Janjića i da je današnji susret bio prilika da se upozna sa planovima Grada Zrenjanina po pitanju privlačenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta.

- Veoma smo zadovoljni onim što smo od gradonačelnika danas čuli, a tiče se pogodnosti koje se nude investitorima. Podjednako smo impresionirani gradom, njegovom kulturnom i istorijom, ali i njegovom industrijskom zonom koja je na raspolaganju investitorima. Danas  smo razgovarali i o tome kako poboljšati turizam u ovom gradu i kako dovesti što više ljudi u vaš grad, a mi smo ispred komore gradonačelniku predstavili naše aktivnosti na Investicionom danu u Londonu,  na kojem će komora raditi i na promovisanju Zrenjanina kao jedne od destinacija za strane investicije - rekao je Gunn.

Kako je naveo, veoma je zadovoljan planovima gradske administarcije na razvijanju projekata za poboljšanje gradske infrastrukture, posebno uloge privatno javnog -  partnerstva. 

- Za kraj bih se zahvalio gradonačelniku Janjiću za sve napore koje preduzima za stvaranje uslova za dolazak investitora u njegov grad - rekao je Gunn.

 

  

 

Gradonačelnik Janjić je istakao da su ovakvi susreti od velikog značaja za Grad Zrenjanin posebno imajući u vidu da je nezaposlenost najveći problem u gradu.

- Današnji sastanak bio je prilika da im predočimo sve prednosti investiranja u Grad Zrenjanin i nadam se da će rezultati vrlo brzo biti vidljivi - rekao je gradonačelnik Janjić -  Izuzetna mi je čast što sam ugostio direktora Britansko - srpske privredne komore, kao i direktorku firme Altis hemikal, zadovoljnog investitora koji radi u našem gradu.  

Investicioni dan Srbije, koju u ime Vlade Srbije organizuje Britansko - srpska privredna komora i PR firma iz Londona, održava se po drugi put u Londonu, a kako je najavljeno, otvoriće je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Britansko-srpska komora je član privrednih komora Evrope i aktivno radi na podršci i razvoju britansko-srpskih firmi i bilateralnih odnosa Srbije i Velike Britanije kroz saradnju na ekonomskom, industrijskom, kulturnom i turističkom planu.