Gradonačelnik: Novi tender za vodu u petak

Rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, o poništenju javne nabavke Usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin zvanično je stiglo, ali će u petak ponovo biti raspian novi tender, a Zrenajninci će imati zdravu pijaću vodu 2015. godine, rekao je na današnjoj, vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Čedomir Janjić.

On je naveo da je ta javna nabavka koncepcijski bila dobra, ali da su razlozi zbog kojih je poništena formalni.

 

 

“Kada smo došli na vlast imali smo dve mogućnosti, jednu, koju nam je ostavila prethodna jalova vlast, da imamo pijaću vodu po 34 evro centi po kubiku, da odmah zadužimo grad na 15 godina za 25 miliona evra, što je veliko opterećenje za Zrenjanin, a da pritom građani plaćaju najskuplju bodu na Balkanu ili, da problem rešimo bez para i da cena vode po kubiku bude 28 evro centi” rekao je Janjić. 

On je kazao da problem pijaće vode u Zrenjaninu postoji već 10 godina, ali da su prethodne vlasti ponudile razne studije, pilot projekte, na šta je bačen ogroman novac, kao i, kako je naveo, ugovore koji su na štetu građana. 

“Mi imamo rešenje za zdravu pijaću vodu i nećemo dati nijedan dinar na početku i ne više od 28 centi po kubiku. Mi ne radimo u interesu svetskih kompanija i ne favorizujemo njih, već radimo isključivo u interesu građana Zrenjanina. Ne želimo da Grad Zrenajnin bude talac neke svetske kompanije i njihovih predstavnika ovde”, rekao je Janjić.

Kako je naglasio, već u petak će biti raspisan novi tender, a Zrenajninci će, kako je i obećano, zdravu pijaću vodu imati 2015. godine.

“Rešeni smo da problem rešimo i nećemo dozvoliti da nam obaranje tendera iz formalnih razloga bude prepreka i problem”, rekao je on.

Kako je naveo, odluka Republičke komisije biće uvažena, ali će istovremeno biti iskorištena i sva pravna sredstva da se, kako je naveo, razotkrije pozadinu i kome je u interesu rušenje tendera.

On je rekao da je za ovu javnu nabaku bilo zainteresovano 6 ponuđača, ali da niko od njih nije uložio žalbu i da ne zna čiji je predstavnik čovek koji poništio tender.

 

http://www.vikzr.rs/images/dokumenta/17122014/Resenje.pdf