Nagradu Grada Zrenjanina za 2014. godinu dobilo četvoro pojedinaca i dva kolektiva

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli četiri pojedinačne i dve kolektivne "Nagrade Grada Zrenjanina". 
 
Pojedinačnu nagradu dobili su:
 
- Zoran Šipka,
istaknuti sportista, predsednik i takmičar Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom "Olimp" Zrenjanin; nagradu je dobio za postignute sportske rezultate i za doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom.
 
- Snežana Oluški,
direktorka Osnovne i srednje škole "9. maj" Zrenjanin; nagradu je dobila za doprinos inkluzivnom obrazovanju i za pokretanje niza aktivnosti za poboljšanje kvaliteta života mentalno nedovoljno razvijenih osoba.
 
- Dejan Molnar,
doktor ekonomskih nauka, naučni radnik i publicista; nagradu je dobio za doprinos razvoju ekonomske nauke, za podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja i za publicistički rad.
 
- Davor Štefanek,
član rvačkog kluba "Proleter" Zrenjanin, svetski šampion u rvanju; nagradu je dobio za ostvarene vrhunske sportske rezultate i titulu šampiona sveta osvojenu u Taškentu, Uzbekistan, septembra 2014. godine.

 
Kolektivnu nagradu dobili su:
 
- Srpski hor "Sveti Serafim Sarovski" Zrenjanin;
nagradu je dobio za doprinos popularizaciji  horskog  pevanja i srpske duhovne muzike i uspešno negovanje horske tradicije našeg  grada.
 
- Kompanija "Drekslmajer Automotiv" doo Zrenjanin;
nagradu je dobila za postignut domet najvećeg poslodavca i najuspešniju izvoznu kompaniju u Zrenjaninu.
 
 
Dobitnicima "Nagrade Grada Zrenjanina" će, u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Dana opštine, nagrade Grada i drugih praznika i manifestacija Grada Zrenjanina, pored priznanja u vidu Povelje, biti dodeljena i novčana nagrada.
 
"Nagradu Grada Zrenjanina" uručiće gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić, na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu narednog petka, 26. decembra, u 12 časova.