Radovi u centru neće biti prekidani

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Goran Kravarušić obišli su danas, sa svojim saradnicima, radove na glavnom gradskom trgu.

- Radovi na trgu izvode se u dve faze, najpre potez od Vodotornja do Hotela Vojvodina, kao i od hotela do Narodnog muzeja, a prema obećanjima izvođača radova, taj posao biće gotov do kraja godine, nakon čega će biti zagrađen deo samog trga. Radovi se intenzivno odvijaju i nećemo ih prekidati ni u januaru, a siguran sam da ćemo u maju imati završen trg - rekao je novinarima gradonačelnik Janjić.

Kako je istakao, radovima su obuhvaćeni i rekonstrukcija podzemnih instalacija - kanalizaciona, vodovodna, kao i elektro i ptt mreža. 

 

 

- Završetkom ovih radova centar Zrenjanina neće izgledati isto, saobraćaj će biti zatvoren ispred Gradske kuće i na taj način ćemo dobiti jednu celinu, Trg Slobode i glavna gradska ulica. Završavamo konačno projekat započet pre deset godina - rekao je on i dodao da je drveće, koje se nalazilo na trgu, moralo biti posečeno.

- Radi se po projektu, u toku je nabavka lipa, kao što su one u glavnoj ulici i na trgu će biti mnogo više drveća nego što je bilo do sada - kazao je još gradonačelnik Janjić.

Goran Karavarušić takođe kaže da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, a da će se nakon toga “preseliti” na sam trg.

 

 

 

- Vrednost ove investicije je 170 miliona dinara, a pored ove već je završena javna nabaka za izgradnju tri kružne raskrsnice, jedna će biti na samom ulazu u naselje Bagljaš, druga na raskrsnici kod Avale, dok će treća biti na raskrsnici Makedonske i Žarka Zrenjanina - rekao je Kravarušić.

Govoreći o planovima za naredni period, on je rekao da je dogovorena i izgradnja biciklističkih staza i njihovo održavanja. 

- Planirana jeizgradnja biciklističke staze u Mužlji, Majora Gavrilovića, staza između Zlatice i Lazareva - naglašava Kravarušić.

Takođe, započeto je i uređenje atarskih puteva, ali su, kako je naveo, vremenski uslovi malo zaustavili te radove. Urađeno je spajanje Kleka i Lazareva, a sledeće godine u planu je nastavak uređenja atarskih puteva.