Održana 34. sednica Skupštine grada Zrenjanina

Скупштина

Na današnjoj sednici Skupštine grada, kojoj nisu prisustvovali odbornici opozicije, izuzev odbornice Tanje Dulović iz Socijaldemokratske partije Srbije, usvojeni su Predlog Odluke o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''EKOMETAL - KOMERC'' DOO, Zrenjanin, kao i Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''GOMEX'' DOO, Zrenjanin, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''TECNOSTRUTTURE'' DOO, Beograd.

 

 

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''FULGAR EAST'' DOO, Zrenjanin, Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''KRAUN'' DOO, Novi Sad i Predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ''RAKIĆ PLAST'' DOO, Zrenjanin.

 

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić zahvalio odbornicima što, kako je naveo, rade maksimalno i za skupštinskom govornicom istakao da je očekivao “punu salu” i da odluke budu usvojene jednoglasno.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su današnje odluke rezultat lokalne administracije na čijem sam čelu, da je to rezultat rada vaš, jer smo u prethodnom periodu donosili takve odluke da danas, na ovoj sednici, imamo šest investitora koji hoće da grade proizvodne pogone u gradu Zrenjaninu i koji hoće da zaposle Zrenjanince, a to je, mislim, cilj svih nas. Još jednom se zahvaljujem predsednici Skupštne i vama odbornicima što ne pitate koje je vreme, da li ste slobodni ili ne. Mi smo preuzeli odgovornost 2012. Godine i kao odgovorna vlast radimo kada kod treba i ne bi trebalo nikome da objašnjavam zašto je ova sednica hitna, jer, investitori neće čekati nijedan dan duže, a ni naši dragi sugrađani ne mogu da čekaju - rekao je gradonačelnik Janjić.    

 

 

Upitan da prokomentariše izostanak odbornika opozicije gradonačelnik Janjić je novinarima rekao da ne razume kako neko može da ne dođe i ne glasa za odluke koje značenova radna mesta i nove fabrike u Zrenjaninu

- Ako je neko protiv toga moraće dobro da obrazloži građanima Zrenajnina zašto su protiv toga - dodao je on.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2894/33SednicaSG_veca3.jpg