Три стотине новo запослених у „Draexlmaier“

Данас Компанија "Draexlmaier" у нашем граду запошљава више од 3.300 запослених и постоје изгледи за отварање нових производних простора, али о томе је још рано говорити, рекао је генерални директор Draexlmaier групе у Зрењанину, Андреас Вебер током посете градоначелника Чедомира Јањића овом предузећу.

 

 

Градоначелник и његови сарадници посетили су нови производни сектор где су нови запослени почели да раде после вишемесечне обуке у погонима компаније у Румунији и Молдавији, као и у Зрењанину.
Током последња три месеца у овом новом сектору отворено је више од три стотине нових радних места.
Како је рекао, после посете и разговора са руководством компаније, ово проширење производње доказује да је Зрењанин добро место за улагање.

 

 

- 300 нових радних места је заиста добра вест. У свом годишњем извештају рекао сам да је запослено 1.637 грађана Зрењанина, а тих 300 запослених нисмо помињали, јер су били запослени у последња три месеца - рекао је Јањић.
- Охрабрујуће је чути од директора Вебера да имају велике планове, укључујући нове просторије - додао је градоначелник.

 

 

Отварање погона за сечење каблова и прединсталирање производног процеса је интегрисано, што, према речима директора Вебера, значи да се све фазе производње могу завршити у једном погону. Ова врста производње осигурава максималну ефикасност, јер паковање, препакивање или транспорт више нису потребни.

 

 

Андреас Вебер рекао је да је отварањем новог погона компанија послала јасну поруку да има дугорочне планове у Зрењанину и инвестиције у Србији и да је примена овог пројекта резултирала са 300 нових радних места.
- Такође је ово даљи корак ка аутоматизованој високотехнолошкој производњи, за коју нису потребни само добро квалификовани радници, већ и техничари и инжењери који ће програмирати и одржавати машине - рекао је Вебер.

 

Он је додао да се Компанија одлучила за изградњу производних простора у Зрењанину, не само због радне снаге, већ и због веома позитивног пословног окружења. Компанија је у Зрењанину од 2008. године и једна је од највећих послодаваца и извозника у региону, у њеним производним погонима производе се најквалитетнији аутомобилски делови.