Počela ''Dečja nedelja'' - ''Podrška porodici - najbolja podrška deci''

Pod sloganom "Podrška porodici - najbolja podrška deci", maskenbalom i priredbom predškolaca u Kulturnom centru Zrenjanina, danas je počela Dečja nedelja, tradicionalna manifestacija koja ove godine traje do 12. oktobra i obuhvata brojne programe i aktivnosti posvećene deci svih uzrasta.
 
 
Promenljivo vreme danas je omelo mališane iz zrenjaninskih vrtića da prodefiluju centrom grada i prikažu maštovite kostime i maske, ali su svoje umeće i veliki trud svojih vaspitača i roditelja prikazali publici u Kulturnom centru, gde je "Dečja nedelja" svečano otvorena. Uz muzičku tačku s balonima, koju su pripremila deca iz vrtića "Bambi", održane su i dve takmičarske igre – muzičke stolice i krunjenje kukuruza, s jasnom asocijacijom na jesen i našu ravnicu.
 
 
Deci, vaspitačima, roditeljima i rodbini učesnika u programu obratio se zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac koji je pozvao sve prisutne da zajedno upute pozdrave i jedinstvenu poruku svoj deci sveta, koja širom planete obeležavaju "Dečju nedelju", da im ona protekne srećno i da im svaka nedelja "bude Dečja nedelja".
 

-  Deca su budućnost ovog grada i u njih je uvek potrebno ulagati, jer se samo tako može stvoriti i bolja budućnost Zrenjanina. Deca predškolskog i školskog uzrasta uključena su u brojne aktivnosti tokom ove manifestacije koje će se odvijati svakodnevno, tokom narednih sedam dana. Cilj nam je i da kod dece probudimo želju za novim aktivnostima, kreativnošću, bavljenje sportom, umetnošću, jednostavno, probuditi u njima sav talenat koji imaju, ali i da tokom "Dečje nedelje" oni iskažu neke svoje želje i potrebe koje imaju – istakao je Santovac.
 
 
Direktor Predškolske ustanove "Zrenjanin" Vladimir Petrović navodi da najveći broj dece, upisanih u vrtiće PU "Zrenjanin", a ove godine ih je oko 2.400, uzima učešće u manifestaciji, bilo na gradskom nivou, ili u okviru svojih vrtića.
- Deca i njihovi vaspitači su se maksimalno angažovali da i ovogodišnja "Dečja nedelja" protekne u najboljem redu i tokom nje će deca, kroz igru, maštu, kreativnost i ostale aktivnosti pružiti svima uživanje – istakao je Petrović.
 
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Santovac je i uručio prigodne nagrade najuspešnijim mališanima u takmičarskim igrama muzičke stolice i krunjenje kukuruza, a programu u Kulturnom centru Zrenjanina prisustvovali su, ispred Grada Zrenjanina, i član Gradskog veća Slaviša Vlačić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica, kao i njen zamenik Zoran Kovački. Priredba je završena ispred Kulturnog centra, zajedničkim puštanjem u nebo nekoliko desetina balona.
 
 
 
"Dečja nedelja" nastavlja se danas popodne radionicama u Narodnom muzeju za učenike četvrtog i petog razreda osnovne škole, a za sutra je takođe predviđeno održavanje više pojedinačnih programa. U prilogu je dat detaljan raspored svih aktivnosti "Dečje nedelje":