Druga sednica Skupštine grada - ''zeleno svetlo'' za nove investitore, Dević na čelu ''Vodovoda''

Скупштина
Današnjoj, drugoj sednici novog saziva Skupštine grada, prisustvovali su svi odbornici osim Bojana Kostreša iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Predsedavao je Oliver Mitrović, a predviđeni dnevni red od 18 tačaka dopunjen je u toku sednice sa još četiri. S obzirom da je prva tačka skinuta s dnevnog reda, odbornici su danas odlučivali o 21 tački. Bili su vrlo efikasni, te je rad Skupštine trajao oko jedan ipo čas.
 
 
Sednica je protekla u donošenju desetak odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina, čime je dato "zeleno svetlo" novim investitorima, privatnim i pravnim licima da na predmetnom zemljištu započnu izgradnju poslovnih ili stambenih objekata. Zemljište su dobili ponuđači "Geotechnokin" i "Home interpoint" doo iz Novog Sada, kao i zrenjaninske firme "Doxa-flower", "Miltrade group 023" i "Tehnicom" doo. Odobrena je i parcela površine 600 kvadratnih metara Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Svete Trojice u Knićaninu radi izgradnje pravoslavnog hrama u tom mestu.
 
 
Skupština je većinom glasova prihvatila predlog Odluke o završnom računu budžeta grada za 2015. godinu - konsolidovani završni račun, a usvojeni su i predlozi Odluke o donošenju Plana generalne regulacije "Centar" u Zrenjaninu, Odluke o izmeni Odluke o ovlašćenjima Komunalne policije i Odluke o izmenama Odluke o parkiranju vozila.
 
 
Od kadrovskih rešenja i na ovoj sednici izostao je izbor zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, a odbornici su izabrali zamenika sekretara Skupštine, diplomiranog pravnika Svetlanu Grujić. Većinom glasova Skupština je donela rešenje o imenovanju Gorana Starčevića, dipl. inž. za razvoj mašinstva, za vršioca dužnosti direktora JKP "Zrenjaninska objedinjena naplata". 
 
 
Do promene je došlo na čelu JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin. Na lični zahtev, Skupština je razrešila sa mesta direktora Gorana Tajdića, a za vršioca dužnosti direktora izabrala Ivana Devića, dipl. inž. elektrotehnike, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina.
 
Komentarišući tok današnje sednice, predsedavajući Oliver Mitrović osvrnuo se na odluku da se sa dnevnog reda skine izbor zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.
- U tome lično podržavam gradonačelnika koji mora da odabere najbolji tim koji će predstavljati izvršnu vlast u gradu. I njegov zamenik i gradski većnici svakako su deo gradonačelnikovog tima, a on će pratiti razvoj političke situacije sa pregovorima, kako na republičkom, tako i pokrajinskom nivou i za nekoliko dana imaćemo sliku o budućoj koaliciji i sastavu Gradskog veća, kazao je Mitrović. 
 

Na sednici su saopštena i imena predsednika odborničkih grupa u Skupštini grada. Na čelu odbornika SNS i njihovih koalicionih partnera našla se Danijela Tubin, sa zamenicom Ljubom Travicom. Predsednik odborničke grupe predvođene Socijalističkom partijom Srbije je Željko Malušić, a njegov zamenik biće Perica Kiridžić. Predsednici ostalih odborničkih grupa su Dalibor Radosavljević (SRS), Dejan Čapo (LSV), Goran Kaurić (DS) i Aleksandar Korovljev ("Dosta je bilo").

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3681/2SednicaSG_5.jpg