Radovi na obilaznici - počela gradnja mosta preko Begeja

Pripremnim radovima, pobijanjem masivnih šipova, iskopom temelja za stubove i prilaza samoj obali, počela je gradnja mosta preko Begeja, najzahtevnijeg objekta na celokupnoj trasi obilaznice oko Zrenjanina. Istovremeno, u potpunosti se čisti trasa od buduće kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu do reke i uklanjaju dva servisa za teretna vozila koja su se nalazila na tom prostoru. Rušenje tih objekata je u završnoj fazi i biće okončano u narednih nekoliko dana.
 
Prilaz građevinskoj mehanizaciji omogućen je i na desnoj obali Begeja, gde je prokopana trasa obilaznice sve do ukrštanja s Prvomajskom ulicom i formiran privremeni zemljani put za potrebe gradilišta.  
 
 
 
 
Zrenjanin tako, posle skoro tri decenije, posle punih 27 godina, počinje gradnju novog mosta preko Begeja, nakon što je 1992. godine pušten u saobraćaj most u Principovoj ulici. Ovo će biti deseti most preko reke ili jezera u centru grada, a ukupno jedanaesti, s obzirom da jedan od njih - pešački most na suvom - nije u funkciji. Biće to i šesti most za saobraćaj motornih vozila, uz tri isključivo pešačka i jedan železnički. 
 
 
 
 
Radove na gradilištu na Temišvarskom drumu izvode radnici preduzeća “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća “Energoprojekt - niskogradnja”. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 kilometara. Ukupna vrednost te investicije iznosi 423.172.530 dinara.