Vrtić u Melencima obnovljen sredstvima iz projekta “Mere populacione politike“

U dečjem vrtiću “Neven” u Melencima održana je svečanost povodom završetka radova na renoviranju vrtića i tehničkog opremanja ove ustanove, u okviru projekta “Mere populacione politike“. Svečanosti su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i predsednik Saveta mesne zajednice “Melenci” Veselin Frajić.
 
 
 
 
Podsećamo, Grad Zrenjanin je u 2018. godini dobio sredstva iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2018. godinu. Sredstva su odobrena za projekat „Mere populacione politike“, a Gradu Zrenjaninu pripalo je 29,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, što ga je svrstalo među jedinice lokalne samouprave za čije su predložene aktivnosti izdvojena najveća sredstva. Od ukupno odobrenog iznosa za projekat Zrenjanina, Vlada Republike Srbije, odnosno Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku (MDPP), učestvuje sa 23,7 miliona dinara, a Grad Zrenjanin sa 5,9 miliona dinara.
 
 
 
Projektom su bile obuhvaćene kako edukativne aktivnosti iz oblasti populacione politike, tako i značajno infrastrukturno opremanje vrtića na teritoriji Zrenjanina i naseljenih mesta. Jedna od najbitnijih aktivnosti na projektu jeste i opremanje vrtićkih grupa u naseljenim mestima Melenci, Elemir, Ečka, Stajićevo, Klek, Lukićevo i Lazarevo. 
 
Pomoćnik gradonačelnika rekao je da vrtići u seoskim sredinama formalno pripadaju školama, ali da grad čini sve što je neophodno da po opremljenosti i infarstrukturi ni po čemu ne zaostaju u odnosu na gradske vrtiće koji su u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin.
“Vrtić “Neven” u Melencima je ustanova sa tradicijom dugom 30 godina i dostigla je visok nivo u realizaciji obrazovno-vaspitnog programa i obuhvata značajan broj dece, a trenutno ih je u ovom naseljenom mestu u uzrastu od jedne do šest godina više od 170“, napomenuo je Radišić i dodao da je, ovim projektom, praktično, vrtić u potpunosti renoviran.
 
 
 
“Okrečene su radne sobe, zamenjena stolarija, oluci, ugrađen je krovni prozor, hoblovani i lakirani parketi, što će doprineti i povećanju bezbednosti dece, a ne manje značajno je i opremanje vrtića didaktičkim i tehničkim sredstvima koja će pomoći i deci i njihovim vaspitačima da unaprede rad”, naveo je pomoćnik gradonačelnika na svečanosti u Melencima.  
 
Mališani iz vrtića "Neven" pripremili su za goste i prigodan program, a učesnicima u realizaciji projekta dodeljene su ovom prilikom i posebne zahvalnice.