Prijem za predstavnike reprezentacija učesnica EP i Svetske košarkaške federacije

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura priredili su danas u Gradskoj kući prijem za predstavnike reprezentacija učesnica D grupe Evropskog šampionata u košarci za žene - Belgije, Rusije, Belorusije i Srbije, kao i predstavnike Svetske košarkaške federacije FIBA. Danas je slobodan dan, pred sutrašnje poslednje kolo prve faze takmičenja, pa su se gosti našeg grada i učesnici šampionata odazvali pozivu Grada Zrenjanina da prisustvuju prijemu u Gradskoj kući.
 
 
 
Predstavnici svih reprezentacija, zahvaljujući na prijemu, istakli su gostoprimstvo domaćina i dobru organizaciju šampionata, od smeštaja, do aktivnosti u “Kristalnoj dvorani” i odigravanja utakmica, kao i odličnu logistiku i mogućnost da se uvek nekome obrate kada je potrebno dobiti bilo kakvu informaciju ili pomoć. Dobre ocene šampionata u Zrenjaninu stigle su i od predstavnika FIBA, koji ističu da nisu pogrešili kada su dodelili našem gradu organizaciju jedne od grupa Evropskog prvenstva. 
 
 
 
Na to ukazuje i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji kaže da pozitivna ocena za organizaciju šampionata od strane FIBA otvara Zrenjaninu nove mogućnosti i kvalifikuje ga i za neka naredna takmičenja. 
- Uvek ističemo da je Zrenjanin grad sporta, sada ta konstatacija stiže i iz FIBE, a posebno nam je drago i ponosni smo što je u grupi koja se igra u našem gradu i reprezentacija Srbije, uz Rusiju, Belorusiju i Belgiju. Drago nam je i što su naše devojke, prethodna dva dana, srcem pobedile i donele veliko zadovoljstvo i publici u hali i našim navijačima širom Srbije. Nadam se da će i sutra, protiv Belgije, hala biti ispunjena i da će Zrenjaninci na najlepši mogući način ispratiti reprezentativke Srbije u narednu fazu takmičenja i borbu za što bolji plasman, u beogradskoj “Areni” - istakao je Santovac. 
 
 
 
Naše reprezentativke Saša Čađo i Nevena Jovanović poklonile su zameniku gradonačelnika dres Srbije sa potpisima svih igračica. Zajedno sa svojim saigračicama, njih dve imaju poseban razlog za zadovoljstvo nakon prva dva dana šampionata. Srbija je zabeležila sinoć blistavu i vrednu pobedu protiv selekcije Rusije 77:63, jedina u grupi ima obe pobede i obezbedila je plasman u osminu finala. Eventualnom pobedom protiv Belgije (nedelja, 30. jun, 20.30 časova, “Kristalna dvorana”), popele bi se i za stepenik više i kao prvoplasirane u grupi direktno bi prošle u četvrtfinale. U mislima naših devojaka već je beogradska “Arena”, a Saša Čađo ističe da je do sada sve bilo u najboljem redu i da se u Zrenjaninu osećaju kao kod kuće.
- Od smeštaja do dvorane sve je vrhunski pripremljeno, dobar je i odziv publike i nadam se, iz utakmice u utakmicu, da će nas sve više podržavati. Zadovoljne smo, a što najvažnije, imamo dobar rezultat. Sutrašnja utakmica protiv Belgije biće sigurno teška, kao i svaka do sada, biće za nas veliki izazov, ali ćemo se boriti kao i u prve dve utakmice i pokušati da pobedimo - kazala je Čađo nakon današnjeg prijema u Gradskoj kući.