Srbijа pobedom startovala na EP u Zrenjaninu - večeras protiv Rusije

Košarkašice Srbije zabeležile su pobedu na startu D grupe Evropskog prvenstva sinoć u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, protiv Belorusije, rezultatom 55:53. U potpuno neizvesnoj završnici, naše igračice do pobede su došle pogotkom najbolje igračice Sonje Petrović dve sekunde pre kraja. U odličnoj sportskoj atmosferi, Srbija je osvojila prve bodove nakon prave “rovovske” borbe u kojoj su se obe ekipe smenjivale u prednosti, a na kraju su naše devojke imale puno razloga za slavlje. Sonja Petrović zabeležila je 18 poena, a uz nju najefikasnije su bile Jovanović sa 9 i Crvendakić i Stanković sa po 7 poena.
 
 
 
 
Utakmici je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, koji je meč pratio u društvu Njegove ekselencije ambasadora Republike Belorusije Valerija Briljeva i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića. U Zrenjaninu su juče boravili brojni predstavnici KSS, košarkaški i sportski radnici, ali i navijači Belorusije, Rusije i Belgije.
 
 
 
 
Utakmicom Rusija - Belgija juče je i otvoren šampionat u grupi D, a pobedile su Belgijanke rezultatom 67:54. Briljirala je jedna od najboljih evropskih igračica Ema Meseman, postigavši 29 poena, praktično polovinu u belgijskoj reprezentaciji.  
 
 
 
 
 
Danas su u “Kristalnoj dvorani” na programu utakmice drugog kola u kojima se sastaju Belorusija - Belgija (17.45 časova) i Srbija - Rusija (20.30 časova). Pozivamo Zrenjanince i sve navijače naše reprezentacije da i večeras bodre naše devojke, podrže tim Srbije i apelujemo da se, zbog gužvi na ulazima i smeštanja gledalaca po sektorima dvorane, na utakmicu dođe nešto ranije. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici dvorane.