“Здраво, свете, још увек сам дете!”: шести пут одржан плес предшколаца на Тргу слободе

Од како је 2016. године Зрењанин, као први град у Србији, покренуо и организовао “Плес предшколаца”, по узору на традиционалну свечаност у којој учествују матуранти, средином јуна месеца сваке године, данас су се на централном градском тргу по шести пут окупили малишани предшколског узраста из свих зрењанинских вртића.
 
 
 
 
Манифестација названа “Здраво, свете!” отворена је обраћањем представника Града Зрењанина и Предшколске установе Зрењанин - заменика градоначелника Саше Сантовца и директора ПУ Зрењанин Владимира Петровића. 
 
Заменик градоначелника Сантовац рекао је да Град Зрењанин са Трга слободе шаље најлепшу слику, слику будућности града.
- Родитељи, баке и деке су данас поносни што се њихова деца и унуци у овом тренутку налазе на нашем тргу. Ово је само једно поглавље међу онима која вас очекују у животу, сигурно једно од најлепших, а од 1. септембра вас очекују нови другари и другарице у школи. Желим вам срећан полазак у школу, пуно успеха и радости - поручио је заменик градоначелника. 
 
 
 
 
Директор Владимир Петровић поздравио је све малишане, њихове родитеље, баке и деке, колеге васпитаче и пожелео свима добродошлицу на “Плес предшколаца”, а будућим првацима пуно успеха у школовању.
 
 
 
 
Више од шест стотина деце у белим мајицама с мотивима сунца и цвећа заплесало је потом уз подршку својих васпитача и координаторке плеса Николете Видаковић, на тактове песме “Здраво свете, још увек сам дете”, Зрењанинаца Марка Пејчића и Игора Дунђерског, за које је коришћена тема из “Крцка Орашчића” Петра Иљича Чајковског. У извођењу песме учествовао је и хор дечјих вртића “Вила” и “Црвенкапа”. 
 
 
 
 
Манифестацији је присуствовао и велик број родитеља и родбине деце, па је Трг слободе данас пружао прелепу слику, симболично обележавајући почетак школског доба ове генерације наших малих суграђана. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6083/Ples_predskolaca_0.jpg