Градоначелник обишао зимску службу предузећа “Еко градња”: Имамо довољно људства, механизације и опреме, спремни смо за реаговање у зимским условима

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са својим сарадницима, посетио је данас зимски пункт зрењанинског предузећа “Еко градња”, како би се уверио у спремност људства и механизације тог предузећа за одржавање локалних путева на територији града у предстојећој сезони.
 
Након обиласка механизације и разговора са надлежним у том предузећу, градоначелник Салапура је рекао да “Еко градња” већ девету годину за редом добија посао од Града Зрењанина да обавља посао одржавања у зимским условима. 
 
 
 
 
- Предузеће је опремљено са довољно механизације, са довољно агрегата и опремом да може да реагује у временским непогодама у току зимске сезоне. На територији града имамо око 400 километара саобраћајница које одржава Зимска служба “Еко градње” и још око 200 километара државних путева које одржава служба предузећа “Путеви Србије”. Такође, наше ЈКП “Чистоћа и зеленило” задужено је за одржавање тротоара дуж саобраћајница и тротоара, тако да мислим да смо спремни за ову сезону, временска прогноза је за сада повољна, у случају неповољних временских прилика, имамо људство и механизацију, довољне количине соли, ризле и осталих средстава да реагујемо адекватно и брзо, како би град функционисао у најбољем реду - рекао је градоначелник Симо Салапура
 
 
 
Синиша Кукин, руководилац зимске службе у “Еко градњи”, рекао је да је припремљено 60 тона соли које су довољне за све интервенције на путевима који су приоритети првог и другог степена, као и 40 тона каменог агрегата.
- Наручено је још соли, тако да неће бити проблема, а пред вама је и механизација за четврти, највиши степен одржавања. Поред ове механизације, набавили смо осам нових камиона на које се тренутно монтирају плугови који ће бити укључени у зимску службу. Осим механизације четвртог степена, поседујемо и 30 плугова, односно 30 машина и камиона који могу да врше чишћење снега, тако да и у случају обилнијих падавина можемо одмах да реагујемо - рекао је Кукин током данашњег обиласка пункта “Еко градње”, у близини индустријске зоне “Југоисток” у Зрењанину. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6296/zimska_sluzba_2021_0.jpg